Delen:
Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

                                                 

Na het winnen van de Brabantse Aspergewijn in 2008 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 en 2016 zijn wij nu op een eervolle 2e plaats geëindigd.

Daar zijn we heel trots op!

2e beste Brabantse aspergewijn 2017

Truffaut 2016
Sauvignon-Pinot Gris 
Vin de France

Deze verrassende blend van sauvignon en pinot gris druiven is gemaakt door oenologe Catherine Delaunay, eigenarese van Badet-Clément gevestigd in Nuits-Saint-Georges. Samen met haar man Laurent voert zij de dagelijkse leiding van dit bekende en vooruitstrevende Franse wijnbedrijf. Het echtpaar Delaunay heeft een zwak voor de Languedoc. Deze Zuid-Franse streek toont namelijk grote gelijkenissen met wijnregio’s in Californië, waar ze tijdens hun wijnopleiding verliefd op werden. In de Languedoc maken zij vandaag de dag furore met originele wijnen die aansluiten bij de smaak van een breed publiek.

Truffaut  sauvignon-pinot gris is bijzonder geslaagd. Expressief in geur met aroma’s van groene appel, peer en zelfs een hint van asperges. De smaak is heerlijk fruitig, mondvullend en met een goede balans door frisse zuren. In de milde afdronk overheersen tonen van honing en een lichte kruidigheid.

Ook de vorige winnaars zijn uiteraard nog te bestellen!

Winnaar 2015 + 2016: Hauts de Margon Sauvignon-Viognier
Winnaar 2014: La Cour des Dames Viognier 
Winnaar 2013: L'Arjolle Sauvignon Blanc-Viognier 
Winaar 2008 + 2012: Domaine de Cassagnoles Gros Manseng

   

Even geduld a.u.b.