Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Sluit melding" het kruisje hiernaast te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Sluit melding" het kruisje hiernaast te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer
Assortiment
Voor de beste en lekkerste aspergewijnen van Nederland moet je bij Wijnkoperij van Bilsen zijn. Al meerdere jaren winnen wij de verkiezing Beste Brabantse Aspergewijn. In 2008, 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016 werden wij eerste en in 2017 tweede. Hieronder vind je winnaars en de lekkerste wijnen voor bij asperges.
Wijn uit Frankrijk - Languedoc
Onze aanbevolen Asperge wijn voor 2020! Het prachtige Château de Margon is gelegen in de uitgestrekte vallei van de Thongue rivier, in het hart van de Languedoc. Het kasteel uit de 13e eeuw is tussen 1490 en 1520 volledig in ere hersteld.
Mijn favoriete asperge wijn 2020
"De oogst 2019 is werkelijk fantastich. De sauvignon geeft al zijn geur en de viognier zijn kruidigheid..." Lees meer
Wijn uit Frankrijk - Languedoc-Roussillon
Het prachtige Château de Margon is gelegen in de uitgestrekte vallei van de Thongue rivier, in het hart van de Languedoc. Het kasteel uit de 13e eeuw is tussen 1490 en 1520 volledig in ere hersteld.
Frisse, kruidige rosé!
"Deze heerlijke lichte rosé is fris en fruitig van smaak en heeft een milde kruidige afdronk..." Lees meer
Wijn uit Frankrijk - Languedoc-Roussillon
Het prachtige Château de Margon is gelegen in de uitgestrekte vallei van de Thongue rivier, in het hart van de Languedoc. Het kasteel uit de 13e eeuw is tussen 1490 en 1520 volledig in ere hersteld.
Op veler verzoek!
"Deze romige rode wijn is een glas vol plezierig jong rood fruit. Heerlijk bij asperges met groene groenten." Lees meer
Wijn uit Duitsland - Rheinhessen
Een "Meenzer Mädchen" ofwel een Meisje uit Mainz, de stad en regio waar Marcus Clauss zo'n heerlijke wijnen maakt. Deze wijn is halfdroog met veel fruit. Een knipoog om de jongeren leren wijn te drinken.
Zwoel zoetje!
"Prachtige wijn bij Oosterse asperges. Sauvignon zorgt voor de nodige frisheid maar de afdronk met het lichte zoetje zorgt ervoor dat de wijn overeind blijft bij soja en een pepertje." Lees meer
Wijn uit Italië - Veneto
Monte del Fra viert in 2018 zijn 60e verjaardag & heeft, om dat te vieren, deze heerlijke wijn gemaakt, Familie Bonomo, eigenaar van Monte del Fra, wil met deze wijn de gezamenlijke passie voor Veronese druivensoorten duidelijk maken. De wijngaard ligt in Sommacampagna, ten zuidoosten van het Gardameer.
Italiaans wit op zijn best!
"Deze witte wijn is speciaal gemaakt voor het 60 jarig bestaan van Monte del Fra..." Lees meer
Wijn uit Zuid-Afrika - Stellenbosch
Verleidelijke droge witte wijn met een krachtig aroma van abrikoos, perzik, toast en vanille. De smaak is krachtig, vol en rijk met een fraaie fraîcheur en middellange afdronk. Heerlijk bij bij licht gekruide Thaise en Indiase gerechten met vis of schaal- en schelpdieren. Op dronk, gemakkelijk tot vier jaar houdbaar na de oogst.
Een volle houtgelagerde viognier!
"Viognier is toch wel één van mijn lievelings witte wijnen. Deze Viognier is vol en krachtig van smaak en heeft een zachte, vriendelijke afdronk..." Lees meer
13,95
Vanaf 12 flessen 12,80 per fles
Asperges vers van het land in combinatie met een mooie wijn is een feestje. Wij selecteren al jaren de mooiste wijnen bij uw heelijke aspergegerechten. Of u nu de klassieker asperge met ham, roomboter en eieren eet, of asperges met gerookte zalm en hollandaise saus, wij zorgen voor de juiste aanbeveling. We zien ook veel verrassende asperge gerechten, bijvoorbeeld asperges op Oosterse wijze en met limoen boter en Parmezaanse kaas. Ook daar adviseren we graag de juiste wijn bij.
Het asperge seizoen duurt tot St-Jan op 24 juni. dus tot die datum echt genieten!
Asperges geoogst worden als ze 22 cm lang zijn
Asperges hebben een gunstig effect op hart, bloedvaten , lever en nieren
Een asperge kan je koken, wokken, grillen of stomen
En asperges worden gezien als een lustopwekkend middel
Geniet van deze Groenten Koningin en drink er een mooi glas wijn bij!
Hieronder vindt u een overzicht van verschillende recepten met asperges. Elk recept bevat de benodigde ingredienten en een stappenplan voor het bereiden. Onderaan het recept vindt u ons advies voor een bijpassende wijn. Laat u verrassen en geniet van deze heerlijke asperge gerechten!
De eerste asperges van het seizoen worden door de meeste mensen op traditionele wijze gegeten. Gewoon met ham en krieltjes. En wij hebben daar (niet toevallig) de perfecte wijn bij gevonden. Zo maken wij het: Ingrediënten: 500 gram asperges per persoon 150 gram mooie beenhaam per persoon 2 eieren per persoon 200 gram krieltjes per persoon Beetje verse peterselie Bereidingswijze Was en schil de asperges. Kook ze gaar in gezouten water, ongeveer 15 tot 20 minuten....
Ingrediënten voor 4 personen 800 gram asperges 200 gram gerookte zalm 150 gram zalmfilet (4x) Anderhalve eetlepel scherpe mosterd 4 takjes dille 4 schijfjes citroen Bereidingswijze Was en schil de asperges. Kook ze gaar in gezouten water in ongeveer 15 tot 20 minuten. Controleer regelmatig of de asperges gaar zijn. Zijn ze klaar? Schep ze dan voorzichtig uit de pan. Haal de zalmfilet door de bloem en bak ze gaar in de boter. Nog even op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat citroensap....
Lamsvlees en asperges dat is de lente in optima forma. In Oostenrijk en Hongarije daar eten ze deze combinatie vaak. Wij hebben het ook geproefd en het is inderdaad zalig om het zo te doen. Voor vier personen Ingredienten: 500 gr aspergepunten 1 doosje champigons 1 bos peterselie 8 lamskoteletjes 5 el bloem 3 el olie 40 gr boter beetje peper beetje zout Bereidingswijze Kook de aspergepunten half gaar en laat ze goed uitlekken....
Wilt u eens helemaal vegetarisch eten dan is dit een heerlijk recept. Ingredienten per persoon: 500 gram asperges 50 gram doperwtjes (vers is het lekkerst) 50 gram boontjes 50 gr geitenkaas beetje peterselie goede olijfolie om in te bakken Bereidingswijze Schil de asperges goed en snijd ze in reepjes van ongeveer 5 cm. Dop de erwtjes en maak de boontjes schoon. Snijd de geitenkaas in blokjes en leg die apart. Verhit de olie goed in een wok en roerbak de asperges, voeg de erwtjes en de even geblancheerde boontjes toe....
Gerecht voor 2 personen Bereidingstijd : ± 20 minuten Ingrediënten: 500 g witte asperges 50 g peultjes 3 bosuitjes 1 rode peper 1 teentje knoflook 3 eetlepels (roerbak)olie 2 theelepels geraspte verse gember (of ½ theelepel gemberpoeder) 2 eetlepels oestersaus 1-2 eetlepels (Japanse) sojasaus 75 g lichtgezouten cashewnoten Eventueel (jasmijn)rijst Bereidingswijze: Schil de asperges van het topje naar beneden en snij van de onderkant een stukje van ongeveer 2 cm. Snij de asperges schuin in stukken van ongeveer 4 cm....
Voordelen eigen account