Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Lekkere wijn recepten

Asperges met gerookte zalm en gebakken zalmfilet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram asperges
  • 200 gram gerookte zalm
  • 150 gram zalmfilet (4x)
  • Anderhalve eetlepel scherpe mosterd
  • 4 takjes dille
  • 4 schijfjes citroen

Bereidingswijze

  1. Was en schil de asperges.
  2. Kook ze gaar in gezouten water in ongeveer 15 tot 20 minuten. Controleer regelmatig of de asperges gaar zijn. Zijn ze klaar? Schep ze dan voorzichtig uit de pan.
  3. Haal de zalmfilet door de bloem en bak ze gaar in de boter. Nog even op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat citroensap.
  4. Rol de toppen van de asperges in plakjes gerookte zalm. Leg de asperges in een V-vorm op de borden; de punt van de V wordt gevorm door de met zalm gegarneerde toppen.
  5. Leg de gebakken zalmfilet tussen de asperges.
  6. Versier de borden met dille en schijfjes citroen.
  7. Eventueel kunt u hierbij een saus serveren van gesmolten roomboter met citroen erdoorheen.

Wijntip: Weingut Zehe - Clauss MC Edition Rivaner 2020

  Recept downloaden

1

Weingut Zehe Clauss Edition MC Rivaner 2020

Wijn uit Duitsland - Rheinhessen

Geografisch gezien liggen de wijngaarden ten zuidwesten van de hoofdstad Mainz in de grootste Duitse wijnregio Rheinhessen. De Rivaner gedijt goed op de mineralige bodem. Birgit en Marcus Clauss produceren hun wijnen volledig biodynamisch.

Bowy Aartsen

Verrassend Duits wit

"Deze heerlijke verrassende witte wijn is sappig, droog en toch frisheid. Enorm divers en spannend..." Lees meer

8,50

6 flessenprijs, prijs per fles 8,10

12 flessenprijs, prijs per fles 7,80

Even geduld a.u.b.