Wijnkoperij van Bilsen is 100 jaar jong en dit is onze eigen jubileumwijn!! Speciaal geselecteerd door Petra, Jan en Bowy. Per verkochte fles schenken wij € 1.- aan een lokaal Goed Doel.
Spaanse rode wijn met een kruidig en fruitig aroma en een toets van eikenhout. Goed te combineren met wat rijkere stoofschotels of gebraden rundvlees.
Geurige, droge witte wijn uit Spanje, met de geur van guave, citrus en specerijen. De smaak is fris, sappig en soepel. Heerlijk om te drinken als aperitief, maar ook lekker bij vis.
Krachtige Italiaanse rode wijn met de geur van kruiden, licht eikenhout en veel rijp rood fruit. De smaak is zacht en vol. Heerlijk bij geurige vlees- en pastaschotels of bij milde kazen.
Lekker bij wortelstamp (hutspot)
"Deze Ialiaanse rode wijn drink ik graag bij de hutspot! Heerlijk sappig glas rood met een kruidige, zachte afdronk..." Lees meer
Toegankelijke, volle rode wijn met een verleidelijke geur van bosaardbei, zwarte kers, rozenbottel, peper en toast. Soepel en sappig in smaak met klein rood fruit, zachte tannines en een mooie fraîcheur.
Expressieve, soepele witte wijn met geurige aroma’s van appel, abrikoos, witte bloemen en amandel. De smaak is vol en zacht met rijp geel fruit, milde zuren en lichte perzikschilbitters in de finale.
Volle, eikengerijpte rode wijn met een verfijnde geur van rijpe pruim, zwarte bes, kers, kruidnagel en toast. Vol en sappig met een goede concentratie van donker fruit, evenwichtige frisheid en soepele tannines.
Fraai getypeerde Grüner Veltliner met veel aromatische expressie van peer, citrus en witte bloemen. Opwekkend, sappig en heerlijk frisdroog van smaak met een goede lengte. Ideaal om zo te drinken, of in combinatie met lichte salades, visgerechten en kruidige tapas.
Bijzondere Italiaanse rode wijn van voornamelijk montepulcianodruiven. Kruidig en pittig van geur en vol en krachtig van smaak. Perfect te combineren met kruidige pasta of gegrild vlees.
Spaanse droge witte wijn met de geur van bloemen en fris geel fruit. De soepele, frisse en evenwichtige smaak past heel goed bij voorgerechten met vis of koude schotels.
Expressieve, frisdroge witte wijn met tonen van limoen, granny smith, peer en lichte toast. Heerlijk sappig en tegelijk levendig fris in smaak. Mooi als aperitief, of bij salades met vis, Aziatische gerechten (nasi) of kaasfondue.
Dieprood van kleur en uitbundig van geur, met bramen, licht eikenhout en wat geroosterde koffietonen. De smaak zet rond, zacht en aromatisch in; de afdronk is kruidig en soepel. Geurige, volle rode wijn, prima bij kruidige gerechten, zowel koude voorgerechten als stoofgerechten.
Stamppot van zoete aardappel met rucola? Fantastisch!
"Zoete aardappel met rucola? Geweldig! De zoete smaak van de aardappel met de nootachtige smaak van rucola combineert top met elkaar!..." Lees meer
Het wijnmakerskoppel Birgit en Marcus Zehe-Clauss maken volledig biodynamische wijnen in de Rheinhessen vlakbij Mainz. ëén van hun specialteiten is Sekt. Deze Sekt is gemaakt van 100% Scheurebe en mooi droog. Geografisch gezien liggen de wijngaarden ten zuidwesten van de hoofdstad Mainz in de grootste Duitse wijnregio Rheinhessen.
Blanc de Noir is een witte wijn gemaakt van blauwe druiven. Doordat de schillen vrijwel direct na het persen van de druiven worden verwijderd, wordt de wijn van de spätburgunder druif (ofwel de pinot noir) niet rood, maar rosé van kleur. De stokken staan op diepe lössgronden en de druiven rijpen op de zonovergoten hellingen in Rheinhessen en worden behoedzaam en duurzaam gevinifieerd.
Robijnrode wijn met een sprekende geur van kers, zwarte bes, toast en specerijen (laurier en peper). Heerlijk fruitig en sappig in smaak met soepele tannine en een evenwichtige frisheid. De finale is aanhoudend met subtiel eiken. Verfijnde rode wijn om te combineren met bijvoorbeeld gebraden eend, gegrilde groenteschotel of stoof van ossenhaas.