Mousserende wijn komt in vele verschillende soorten. Champagne, prosecco en cava zijn misschien wel de drie meest bekende mousserende wijnen, maar er zijn er nog veel meer. Een mousserende wijn heeft iets feestelijks en is daarnaast ook erg goed te combineren met eten. Heeft u iets te vieren of bent u op zoek naar een goed aperitief? Dan hebben wij zeker de perfecte mousserende wijn voor u.
Milddroge, mousserende witte wijn uit Noord-Italië, met een frisse, zachte smaak en subtiele fruitige aroma’s. Ideaal als aperitief of bij kleine hapjes.
Flesinhoud: 200 ml
Wijngaarden: 100% Grand & Premier Cru Mis En Cave: 2001 Ontgist: 2012 Geschikt voor veganisten - er worden geen dierlijke derivaten gebruikt bij het maken van Charles Heidsieck Champagnes
Fraaie Champagne met een delicate mousse en verfijnde geur van appel, meloen, perzik en brioche. Ragfijne stijl met puur fruit en een opwekkende frisheid. De afdronk is harmonieus met nuances van toast en amandel.
Frisse, mousserende witte wijn uit Spanje, met de geur van sappig fruit. Door de evenwichtige, zachte smaak is deze wijn heel geschikt als aperitief of als sorbet met citroenijs.
Prima Cava met aroma's van geel fruit, citrus en florale nuances. Rond en mild van smaak, eindigend met een frisse, droge afdronk. Ideaal als aperitief bij licht gekruide amuses of bij koude visschotels.
Frisse, mousserende witte wijn uit Italië met een bloemige en fruitige geur. De levendige mousse zorgt voor een frisse en evenwichtige afdronk. Perfect als aperitief of voor een zomerse borrel met kleine amuses.
Prachtige droge mousserende wijn. Deze wijn heeft 18 maanden op zijn lie gelegen en is met recht een prachtige sekt!
Schitterende Champagne met een complexe geur van limoen, rijpe peer, acacia en brioche. De smaak is romig en verfrissend met een delicate mousse en een eindeloze afdronk met krijtachtige nuances.
De allerbeste Pinot Noir druiven zijn voor deze cuve geselecteerd. Na de rijping op 500 liter vaten heeft deze bijzondere wijn een vergisting van maar liefst 36 maanden op fles gehad.
Mousserende witte wijn uit Duitsland met een verfijnd aroma van appel, abrikoos en citrus. Krachtig en frisdroog van smaak. Lekker als feestelijk aperitief of bij gerookte zalm.
Complexe, uiterst verleidelijke champagne met een delicate mousse en aroma’s van limoen, abrikoos, toast en nootmuskaat. De smaak is heerlijk verfrissend en tegelijk opvallend rijk. De finale is lang met een fijne amandeltoets. Prachtwijn om zo van te genieten of aan tafel te drinken, bijvoorbeeld bij een luxe en romig vis- of gevogeltegerecht.
Complexe Champagne, volgeel van kleur met een aanhoudende mousse. Het aroma varieert van rijpe appel- en citrustonen tot nuances van eikenhout en frisse kruiden. De smaak is krachtig, frisdroog en heeft een lange, evenwichtige afdronk. Prima als aperitief, maar ook een uitstekende begeleider van smaakvolle visschotels.
Milddroge, mousserende witte wijn uit Noord-Italië met een frisse, zachte smaak en subtiele fruitige aroma’s. Ideaal als aperitief of bij kleine hapjes.
Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.
Verfijnd mousserende Champagne van premier en grand cru-wijngaarden in het hart van de Côte de Blancs. Een feestelijk aperitief met een droge en zachte smaak. Heerlijk bij amuses en andere fijne hapjes.
Een mousserende wijn is een wijn waar koolzuurgas in zit. Er zijn drie verschillende manieren om koolzuurgas toe te voegen aan een wijn:
Deze manieren verschillen van elkaar en zorgen voor een ander type wijnen en bijbehorende smaken. De meningen verschillen over welke manier het beste is en de lekkerste mousserende wijnen maakt
Misschien wel de bekendste mousserende wijn uit het rijtje. Champagne komt uit de champagnestreek in Frankrijk en mag ook alleen zo heten als de wijn daar vandaan komt. Champagne krijgt zijn bubbel door een tweede gisting op de fles. Van oudsher werd Champgne vooral gedronken door de elite en was het minder betaalbaar voor de rest van de bevolking. Toen de burgerij in de negentiende eeuw rijker werd wilden zij natuurlijk ook meegenieten van deze heerlijke drank. Omdat het nog steeds aan de dure kant was werd Champagne vooral gekocht feesten en partijen. En dat is waarschijnlijk ook de reden dat we het nu nog steeds bij feestelijke aangelegenheden drinken.
Prosecco is het Italiaanse zusje van Champagne en net als de naam Champagne een beschermde naam. Er zijn 9 regio’s in Italië die de naam Prosecco mogen gebruiken. In vergelijking met Champagne en Cava is Prosecco licht mousserend en het gistingsproces is ook net iets anders. Prosecco krijgt haar bubbel namelijk door een gisting in de tank, in plaats van een tweede gisting op fles.
In 1872 werd de eerste fles Spaanse mousserende wijn, genaamd Champan, geproduceerd. Toen Champagne een beschermde naam werd is de Spaanse mousserende wijn omgedoopt tot Cava, wat kelder betekent in het Catalaans. Cava krijgt zijn bubbels door een tweede gisting op fles, maar is in vergelijking met Champagne wat zachter van smaak. Dit komt door de lagere zuurgraad.