Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
  • meer
Zoek op herkomstgebied
  • meer
Zoek op druivenras
  • meer

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Mousserende wijn

Mousserende wijn komt in vele verschillende soorten. Champagne, prosecco en cava zijn misschien wel de drie meest bekende mousserende wijnen, maar er zijn er nog veel meer. Een mousserende wijn heeft iets feestelijks en is daarnaast ook erg goed te combineren met eten. Heeft u iets te vieren of bent u op zoek naar een goed aperitief? Dan hebben wij zeker de perfecte mousserende wijn voor u. 


Casa Bianca Asolo Prosecco Frizzante 20cl

Milddroge, mousserende witte wijn uit Noord-Italië, met een frisse, zachte smaak en de geur van licht fruit. Uitstekend als aperitief of in combinatie met kleine hapjes.

Flesinhoud: 200 ml

5,20

Vanaf 12 flessen 4,80 per fles

De Pró Cava Brut

Frisse, mousserende witte wijn uit Spanje, met de geur van sappig fruit. Door de evenwichtige, zachte smaak is deze wijn heel geschikt als aperitief of als sorbet met citroenijs.

8,5
Hamersma
De Grote Hamersma: 8,5

De klassieke cavacombinatie. Presteert ook conform verwachtingen (en zelfs daarboven): smeuïge mousse, sappig wit fruit, een vleug amandeltjes en een verkwikkend schone afdronk.

9,20

Vanaf 12 flessen 8,45 per fles

Royer Champagne Prestige Brut

Fraaie Champagne met een delicate mousse en verfijnde geur van appel, meloen, perzik en brioche. Ragfijne stijl met puur fruit en een opwekkende frisheid. De afdronk is harmonieus met nuances van toast en amandel.

35,60

Vanaf 12 flessen 32,65 per fles

Casa Bianca Asolo Prosecco Frizzante

Milddroge, mousserende witte wijn uit Noord-Italië met een frisse, zachte smaak en de geur van licht fruit. Uitstekend als aperitief of in combinatie met kleine hapjes.

10,60

Vanaf 12 flessen 9,75 per fles

Cantine Due Palme Spumante Amaluna Extra Dry

Frisse mousserende witte wijn uit Italië, met florale en fruitige geurnuances. De pittige mousse zorgt voor een frisse en evenwichtige afdronk. Prima aperitief, maar ook heerlijk op een zomers terras met kleine amuses.

7,95

Vanaf 12 flessen 7,30 per fles

Monte del Frà Bardolino Chiaretto La Picia Spumante Extra Dry Rosato

Milde, mousserende rosé uit Italië met een zacht en fruitig aroma, gemaakt van corvina-, rondinella- en molinaradruiven. Uitstekend als aperitief, maar ook lekker bij kleine hapjes.

14,40

Vanaf 12 flessen 13,20 per fles

Piuze Vin Blanc Mousseux Non Dosé

Strakdroge wijn met een delicate mousse en verfijnde geur van appel, grapefruit, limoen en brioche. Levendig fris in de smaak, met goede spanning en rijp citrusfruit. De finale is mooi zuiver en opwekkend.

17,20

Vanaf 12 flessen 15,80 per fles

Elvia Cava Brut Ecológico

Fraaie Cava met nuances van geel fruit, wat toast en lichte kruiden in de geur; de smaak zet zacht en fris in en eindigt aromatisch en evenwichtig. Goed te combineren met koude vlees- of visschotels of met amuses bij het aperitief.

10,50

Vanaf 12 flessen 9,65 per fles

Charles Heidsieck Champagne Blanc des Millénaires in geschenkdoos 2007

Exquise Champagne met een ragfijne mousse en overweldigende diepgang en finesse. Complex en puur in geur met nuances van oranjebloesem, ananas, mango, amandelgebak en witte bloemen. De smaak is krachtig, zijdezacht en uiterst geraffineerd tegelijk met een schitterende fraîcheur en mineraliteit.

95
Decanter
2014
Decanter: 95 punten

A delicate, bright and serene edition of one of Champagne’s top, if lesser-known, prestige blanc de blancs, emphasising purity over creamy richness.
18
Jancis Robinson
2014
JancisRobinson.com: 18 punten

Tightly wound but not lean because it is so well balanced. Pure, chalky, crisp and very long. Elegant, gently complex, with only subtle creamy/yeasty autolytic character.
95+
Jeb Dunnuck
2007
JebDunnuck.com: 95+ punten

It’s expressive with a floral profile on opening and is rounded and balanced on the palate, with layered refinement to its lovely notes of fresh Meyer lemon, candied citrus, and fresh croissant.
95+
Parker
2007
The Wine Advocate: 95+ punten

Aromas of candied lemon, lemon oil, spring flowers, ripe orchard fruits and hints of pastry. The palate is coated and fleshy, rich and dense, with racy acids and a chalky, penetrating finish.

De Sousa Champagne Grand Cru 3A Extra Brut

Mousserende witte wijn van topkwaliteit, met de geur van vers gebrande koffie en gedroogd fruit. Heerlijk als aperitief, maar de droge, krachtige smaak past ook goed bij vis met stevige saus.

92
Jeb Dunnuck
JebDunnuck.com: 92 punten

Well-balanced and long on the palate, it stays refined, with a soft mineral texture and a great finish. The oak never interferes and adds a touch more depth and polish.
94
James Suckling
JamesSuckling.com: 94 punten

A rich and layered white with soya, ginger, dried apple, pear and honey character. Full-bodied and tight with phenolic tension and framing. Needs food.

74,45

Vanaf 12 flessen 68,25 per fles

Loredan Gasparini Asolo Prosecco Superiore Spumante

Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.

10,95

Vanaf 12 flessen 10,05 per fles

Agrapart Champagne Les 7 Crus Extra Brut

Verfijnd mousserende champagne van grand cru-wijngaarden in het hart van de Côte de Blancs. Een feestelijk aperitief met een droge en zachte smaak. Heerlijk bij amuses en andere hapjes.

16,5
Jancis Robinson
JancisRobinson.com: 16,5 punten

Tangerine, caramel, nutmeg; every layer something different. Very satisfying and great balance of sweetness and crispness.
91
Parker
The Wine Advocate: 91 punten

Charming and unusually giving at this early stage, offering up aromas of white flowers, sweet orchard fruit and ripe citrus, followed by a medium to full-bodied, ample and pillowy palate.
90
Vinous
Vinous: 90 punten

The NV Brut 7 Crus is a very pretty, entry-level wine in this range. Bright, mineral and intensely vibrant, the 7 Crus is all energy. All the elements are so well proportioned.

59,60

Vanaf 12 flessen 54,65 per fles

Agrapart Champagne Grand Cru Terroirs Extra Brut

Ambachtelijke champagne van uitsluitend chardonnaydruiven. Een feestelijk aperitief met een droge en zachte smaak. Heerlijk bij amuses of andere verfijnde hapjes.

16,5
Jancis Robinson
JancisRobinson.com: 16,5 punten

Sour-cream and cooked-apple nose. Loose bead but it's by no means flabby. Like the 7 Crus, it has breadth but the fruit tastes riper and richer. Peaches and very intense citrus. Round finish.
93
Parker
The Wine Advocate: 93 punten

Notes of citrus oil, white flowers, freshly baked bread and hazelnuts, followed by a medium to full-bodied, creamy and satiny palate that's bright, lively and chalky.
16,5
Perswijn
Perswijn: 16,5 punten

Toast, boter, breed, grapefruit, brioche, krachtig en mooi droog, goede zuren, lengte
93
Vinous
Vinous: 93 punten

Chalk, white pepper, sage and mint meld into a core of lemon peel and crushed rocks. All the elements are so well balanced.

78,40

Vanaf 12 flessen 71,90 per fles

De Sousa Champagne Tradition Demi Sec

Mousserende witte wijn met lichtgroene nuances en de geur van rijpe vruchten en bloemen. Zachte, iets zoete smaak: heerlijk als aperitief of bij (bruids)taart en petit fours.

46,95

Vanaf 12 flessen 43,05 per fles

Reichsrat von Buhl Pfalz Sekt Reserve Brut

Elegante mousserende wijn uit Duitsland, met milde fruitige aroma's en licht toast. De smaak is zacht en fris en eindigt met een evenwichtige, aanhoudende afdronk. Lekker als aperitief of bij verfijnde amuses.

21,90

Vanaf 12 flessen 20,10 per fles


Wat is mousserende wijn?

Een mousserende wijn is een wijn waar koolzuurgas in zit. Er zijn drie verschillende manieren om koolzuurgas toe te voegen aan een wijn:

  • Door gisting op de fles
  • Door gisting op de tank
  • Door koolzuur toe te voegen

Deze manieren verschillen van elkaar en zorgen voor een ander type wijnen en bijbehorende smaken. De meningen verschillen over welke manier het beste is en de lekkerste mousserende wijnen maakt

De meest bekende mousserende wijnen

Champagne

Misschien wel de bekendste mousserende wijn uit het rijtje. Champagne komt uit de champagnestreek in Frankrijk en mag ook alleen zo heten als de wijn daar vandaan komt. Champagne krijgt zijn bubbel door een tweede gisting op de fles. Van oudsher werd Champgne vooral gedronken door de elite en was het minder betaalbaar voor de rest van de bevolking. Toen de burgerij in de negentiende eeuw rijker werd wilden zij natuurlijk ook meegenieten van deze heerlijke drank. Omdat het nog steeds aan de dure kant was werd Champagne vooral gekocht feesten en partijen. En dat is waarschijnlijk ook de reden dat we het nu nog steeds bij feestelijke aangelegenheden drinken.

Prosecco

Prosecco is het Italiaanse zusje van Champagne en net als de naam Champagne een beschermde naam. Er zijn 9 regio’s in Italië die de naam Prosecco mogen gebruiken. In vergelijking met Champagne en Cava is Prosecco licht mousserend en het gistingsproces is ook net iets anders. Prosecco krijgt haar bubbel namelijk door een gisting in de tank, in plaats van een tweede gisting op fles. 

Cava

In 1872 werd de eerste fles Spaanse mousserende wijn, genaamd Champan, geproduceerd. Toen Champagne een beschermde naam werd is de Spaanse mousserende wijn omgedoopt tot Cava, wat kelder betekent in het Catalaans. Cava krijgt zijn bubbels door een tweede gisting op fles, maar is in vergelijking met Champagne wat zachter van smaak. Dit komt door de lagere zuurgraad. 
 

Even geduld a.u.b.