Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Champagne

Champagne is misschien wel de meest bekende mousserende wijn. Sinds jaar en dag wordt deze wijn gedronken bij feestelijke aangelegenheden en dat is niet zonder reden. Omdat het vaak op speciale momenten gedronken wordt wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je perfecte fles champagne hebt. Nou komt champagne in vele verschillende soorten, dus dat kan best een uitdaging zijn. Wat vindt u zelf lekker, waar houden uw gasten van of wilt u het misschien combineren met een gerecht? Onderaan deze pagina vertellen we wat de verschillen tussen de champagnes zijn en helpen we u uw nieuwe favoriete champagne vinden. 
 


Charles Heidsieck Champagne Brut Réserve in geschenkdoos

Een krachtige Champagne met een verfijnde geur van oranjebloesem, gedroogde perzik en brioche. Genereus, vol en verfrissend van smaak met een delicate mousse en milde textuur. De afdronk is elegant en aanhoudend. Uitstekend als feestelijk en luxe aperitief, of bijvoorbeeld te combineren met oesters.

17
Perswijn
Perswijn: 17 punten

Rokerig, toast, citrus, peer fijn wit fruit. Breed en verleidelijk, zacht fijne mousse, elegant.
92
Parker
The Wine Advocate: 92 punten

Medium to full-bodied, enrobing and charming, it has a fleshy core of fruit, a pinpoint mousse and delicate acids, making it a charming, delicate Champagne.
93
Falstaff

58,50 50,00 per fles

Aanbieding geldig t/m 31 december
Aanbieding

Royer Champagne Prestige Brut

Fraaie Champagne met een delicate mousse en verfijnde geur van appel, meloen, perzik en brioche. Ragfijne stijl met puur fruit en een opwekkende frisheid. De afdronk is harmonieus met nuances van toast en amandel.

35,60

Vanaf 12 flessen 32,65 per fles

De Sousa Champagne Tradition Brut Rosé

Oranjeroze mousserende wijn met de geur van appel en rode vruchten. De smaak is mild, evenwichtig en fris. Heerlijk als aperitief. Ook lekker bij vis, wit vlees of desserts met rood fruit.

57,70

Vanaf 12 flessen 52,90 per fles

Charles Heidsieck Champagne Blanc de Blancs

Schitterende, levendige stijl Champagne met een complexe geur van limoen, rijpe peer, acacia en brioche. De smaak is romig en opwekkend tegelijk door precies voldoende frisheid. De mousse is delicaat, de afdronk is eindeloos met krijtachtige nuances. Grandioze genietwijn om te drinken als aperitief, of te combineren met een verfijnd (vis)gerecht.

90
Parker
The Wine Advocate: 90 punten

Medium to full-bodied, enrobing and charming, it's satiny and elegant with a delicate mousse and a long, ethereal and citrusy finish.
94
Falstaff
94
James Suckling
JamesSuckling.com: 94 punten

Delicious blanc de blancs that has aromas and flavors of pie crust, poached pears, hazelnuts, toast and spices. It’s silky and rounded on the palate with very soft bubbles. Expressive and long.

82,50

Vanaf 12 flessen 75,65 per fles

Charles Heidsieck Champagne Brut Réserve halve fles

Een krachtige Champagne met een verfijnde geur van oranjebloesem, gedroogde perzik en brioche. Genereus, vol en verfrissend van smaak met een delicate mousse en milde textuur. De afdronk is elegant en aanhoudend. Uitstekend als feestelijk en luxe aperitief, of bijvoorbeeld te combineren met oesters.

Flesinhoud: 375 ml

17
Perswijn
Perswijn: 17 punten

Rokerig, toast, citrus, peer fijn wit fruit. Breed en verleidelijk, zacht fijne mousse, elegant.
92
Parker
The Wine Advocate: 92 punten

Medium to full-bodied, enrobing and charming, it has a fleshy core of fruit, a pinpoint mousse and delicate acids, making it a charming, delicate Champagne.
93
Falstaff

36,95

Vanaf 12 flessen 33,90 per fles

Charles Heidsieck Champagne Rosé Réserve Brut

‘This is a Champagne that looks so perfect in the glass that you know it is going to blow you away, and it does.’ Aldus Champagne-expert Tom Stevenson over de rosé-Champagne van Charles Heidsieck.

17
Perswijn
Perswijn: 17 punten

Fijn en subtiel, peer, bloemen, brioche, rokerig, aardbei. Zacht en mild, breed, fijne mousse, mooi fruit, diepgang.
92
Parker
The Wine Advocate: 92 punten

Aromas of strawberries, white peach, baked bread, red berries and gingerbread introduce the NV Rosé Réserve, a medium to full-bodied, enrobing and round Champagne.
94
Falstaff

79,50

Vanaf 12 flessen 72,90 per fles

Charles Heidsieck Champagne Rosé Réserve Brut halve fles

Unieke zalmroze kleur met oranje schijn. Subtiele, speelse geur met tonen van klein rood fruit (framboos), brioche en kaneel. Genereus en rijk van smaak, maar tegelijk elegant en verfrissend met een fijne mousse.

Flesinhoud: 375 ml

17
Perswijn
Perswijn: 17 punten

Fijn en subtiel, peer, bloemen, brioche, rokerig, aardbei. Zacht en mild, breed, fijne mousse, mooi fruit, diepgang.
92
Parker
The Wine Advocate: 92 punten

Aromas of strawberries, white peach, baked bread, red berries and gingerbread introduce the NV Rosé Réserve, a medium to full-bodied, enrobing and round Champagne.
94
Falstaff

46,20

Vanaf 12 flessen 42,35 per fles

Charles Heidsieck Champagne Blanc de Blancs halve fles

Schitterende, levendige stijl Champagne met een complexe geur van limoen, rijpe peer, acacia en brioche. De smaak is romig en opwekkend tegelijk door precies voldoende frisheid. De mousse is delicaat, de afdronk is eindeloos met krijtachtige nuances. Grandioze genietwijn om te drinken als aperitief, of te combineren met een verfijnd (vis)gerecht.

Flesinhoud: 375 ml

90
Parker
The Wine Advocate: 90 punten

Medium to full-bodied, enrobing and charming, it's satiny and elegant with a delicate mousse and a long, ethereal and citrusy finish.
94
Falstaff
94
James Suckling
JamesSuckling.com: 94 punten

Delicious blanc de blancs that has aromas and flavors of pie crust, poached pears, hazelnuts, toast and spices. It’s silky and rounded on the palate with very soft bubbles. Expressive and long.

52,20

Vanaf 12 flessen 47,85 per fles

Charles Heidsieck Champagne Brut Réserve magnum in geschenkdoos

Een krachtige Champagne met een verfijnde geur van oranjebloesem, gedroogde perzik en brioche. Genereus, vol en verfrissend van smaak met een delicate mousse en milde textuur. De afdronk is elegant en aanhoudend. Uitstekend als feestelijk en luxe aperitief, of bijvoorbeeld te combineren met oesters.

Flesinhoud: 1500 ml

17
Perswijn
Perswijn: 17 punten

Rokerig, toast, citrus, peer fijn wit fruit. Breed en verleidelijk, zacht fijne mousse, elegant.
92
Parker
The Wine Advocate: 92 punten

Medium to full-bodied, enrobing and charming, it has a fleshy core of fruit, a pinpoint mousse and delicate acids, making it a charming, delicate Champagne.
93
Falstaff

Charles Heidsieck Champagne Brut Réserve

Een krachtige Champagne met een verfijnde geur van oranjebloesem, gedroogde perzik en brioche. Genereus, vol en verfrissend van smaak met een delicate mousse en milde textuur. De afdronk is elegant en aanhoudend. Uitstekend als feestelijk en luxe aperitief, of bijvoorbeeld te combineren met oesters.

17
Perswijn
Perswijn: 17 punten

Rokerig, toast, citrus, peer fijn wit fruit. Breed en verleidelijk, zacht fijne mousse, elegant.
92
Parker
The Wine Advocate: 92 punten

Medium to full-bodied, enrobing and charming, it has a fleshy core of fruit, a pinpoint mousse and delicate acids, making it a charming, delicate Champagne.
93
Falstaff

54,50 46,00 per fles

Aanbieding geldig t/m 31 december
Aanbieding

De Sousa Champagne Chemins des Terroirs Brut

Elegante, gerijpte Champagne met een zachte mousse en nuances van rijpe appel en noten in de geur. De smaak is mild van structuur met bescheiden zuur en eindigt met een aanhoudende afdronk. Fraai aperitief, maar ook goed te combineren met visschotels.

93
James Suckling
JamesSuckling.com: 93 punten

A dense and tight Champagne, this is very vinous with a solid core of fruit that shows strawberries and spice. Full-bodied and flavorful. Fresh and vivid.

41,80

Vanaf 12 flessen 38,35 per fles

Charles Heidsieck Champagne Blanc des Millénaires in geschenkdoos 2007

Exquise Champagne met een ragfijne mousse en overweldigende diepgang en finesse. Complex en puur in geur met nuances van oranjebloesem, ananas, mango, amandelgebak en witte bloemen. De smaak is krachtig, zijdezacht en uiterst geraffineerd tegelijk met een schitterende fraîcheur en mineraliteit.

98
Wine Enthusiast
2014
WineEnthusiast.com: 98 punten

This is an iconic wine, a pure expression of Chardonnay. With its intense crisp apple aroma and just the first hint of toasty maturity, the Champagne is perfectly in balance.
95
Parker
2014
The Wine Advocate: 95 punten

A complex, sweet bouquet of candied lemon, confit citrus, blanched almonds, brioche, honeycomb and ripe orchard fruits. This is a stunning new release of this cuvée, showcasing its depth and elegance.
96
Falstaff
2014

249,50 per fles

Agrapart Champagne Les 7 Crus Extra Brut

Verfijnd mousserende Champagne van premier en grand cru-wijngaarden in het hart van de Côte de Blancs. Een feestelijk aperitief met een droge en zachte smaak. Heerlijk bij amuses en andere fijne hapjes.

16,5
Jancis Robinson
JancisRobinson.com: 16,5 punten

Tangerine, caramel, nutmeg; every layer something different. Very satisfying and great balance of sweetness and crispness.
91
Parker
The Wine Advocate: 91 punten

Charming and unusually giving at this early stage, offering up aromas of white flowers, sweet orchard fruit and ripe citrus, followed by a medium to full-bodied, ample and pillowy palate.
90
Vinous
Vinous: 90 punten

The NV Brut 7 Crus is a very pretty, entry-level wine in this range. Bright, mineral and intensely vibrant, the 7 Crus is all energy. All the elements are so well proportioned.

59,60

Vanaf 12 flessen 54,65 per fles

Agrapart Champagne Grand Cru Terroirs Extra Brut

Ambachtelijke blanc de blancs-Champagne, gemaakt van uitsluitend chardonnaydruiven. Een feestelijk aperitief met een droge, zachte smaak. Heerlijk bij amuses of andere verfijnde hapjes.

16,5
Jancis Robinson
JancisRobinson.com: 16,5 punten

Sour-cream and cooked-apple nose. Loose bead but it's by no means flabby. Like the 7 Crus, it has breadth but the fruit tastes riper and richer. Peaches and very intense citrus. Round finish.
93
Parker
The Wine Advocate: 93 punten

Notes of citrus oil, white flowers, freshly baked bread and hazelnuts, followed by a medium to full-bodied, creamy and satiny palate that's bright, lively and chalky.
16,5
Perswijn
Perswijn: 16,5 punten

Toast, boter, breed, grapefruit, brioche, krachtig en mooi droog, goede zuren, lengte
93
Vinous
Vinous: 93 punten

Chalk, white pepper, sage and mint meld into a core of lemon peel and crushed rocks. All the elements are so well balanced.

78,40

Vanaf 12 flessen 71,90 per fles

De Sousa Champagne Tradition Demi Sec

Mousserende witte wijn met lichtgroene nuances en de geur van rijpe vruchten en bloemen. Zachte, iets zoete smaak: heerlijk als aperitief of bij (bruids)taart en petit fours.

46,95

Vanaf 12 flessen 43,05 per fles


Welke soorten champagne zijn er?

We vallen meteen de deur in huis en beginnen met het onderscheiden van de verschillende soorten champagne. In ons assortiment hierboven heeft u waarschijnlijk al verschillende soorten en namen voorbij zien komen, maar wat zijn hun onderscheidende kenmerken? Champagnes kunnen verschillen op drie verschillende kenmerken:

  • Het suikergehalte
  • Het druivenras waar de wijn van gemaakt wordt
  • De jaargang van de champagne

Suiker en champagne

Het suikergehalte in champagne is bepalend voor het soort champagne dat u drinkt. Champagne wordt namelijk op smaak gebracht liqueur de Dosage. Dat klinkt heel spannend, maar het is een mengsel van rietsuiker en champagne (wijn). De hoeveelheid suiker en dus de zoetheid van de champagne bepaalt de soort champagne. 

Welke soorten champagne onderscheiden we?

  • Brut 
    Brut is een droge champagne. Bij botteling mag maximaal 6 tot 12 gram suiker per liter worden gevoegd.
  • Demi sec
    Letterlijk vertaald betekent demi sec ‘half-droog’. Demi sec champagnes hebben een suikergehalte van 33 tot 50 gram per liter. Dat is vrij fors, dus demi sec champagnes smaken vaak eerder zoet dan droog.
  • Extra brut
    De naam doet het misschien al vermoeden, maar dit is de droogste smaak champagne. Er wordt maar tussen de 0 en 6 gram suiker toegevoegd en dat is veruit het minste van alle soorten champagnes.
  • Sec
    Sec champagne bevat 17 tot 35 gram suiker per liter. Daardoor zijn de bubbels iets zoet, zonder dat het echt naar suiker smaakt.

Het druivenras

Naast het suikergehalte kunnen champagnes ook verschillen in de druivenrassen waarmee ze worden geproduceerd. Voor het produceren van champagne mogen drie verschillende druivenrassen worden gebruikt. Dit zijn:

Champagne bestaat vaak uit een mengsel van deze drie soorten, maar er zijn ook variaties. Dit zijn ze:

Blanc des Blancs
Dit betekent letterlijk ‘wit van wit’, oftewel witte wijn die van witte druiven gemaakt wordt. Deze champagnes zijn dan ook alleen gemaakt van chardonnay-druiven.

Blanc des noirs
Deze zijn vervaardigd uit blauwe druiven. De Blanc des Noirs komt niet zo vaak voor als de Blanc des Blancs. Een Blanc des Noirs is gemaakt van het sap van de blauwe pinot noir of pinot meunier, of is een blend van beide druivenrassen. 

Rosé champagne
Er mocht tot voor kort geen rode wijn aan witte wijn toegevoegd worden om een rosé te maken – behalve in de Champagnestreek. Voor rosé champagne wordt er 8 tot 20% stille rode wijn toegevoegd.

De jaargang

Tot slot kunnen champagnes verschillen in jaargang. 

Champagne sans millésime

Dit is een champagne zonder jaargang. Deze wijnen worden ook wel non-vintage champagne genoemd. Ze hebben een constant karakter van smaak en kwaliteit en liggen doorgaans 15 maanden in de kelder te rijpen.

Champagne millésime 

Deze champagnes hebben een vermelding van jaargang en komen uit een specifiek oogstjaar, ook wel vintage champagne. Een millésime is per definitie een brut en verschilt jaar tot jaar in karakter.

De geschiedenis van champagne

Keldermeester Dom Pérignon (1638-1715), ontwikkelde de champagne zoals we die nu kennen. Hij zocht naar steeds betere methoden voor het persen van de druiven en voor het mengen van de wijn. Hij was al langer aan het experimenteren met het proces wat we nu kennen als de tweede gisting. Het duurde even voor hij dit proces onder controle had en dit experimenteren kostte hem dan ook vele duizenden geëxplodeerde flessen. Zonde, maar daarom kunnen we nu wel genieten van de lekkerste champagnes.

Even geduld a.u.b.