De wijngaarden van Lestrille liggen in de Entre-Deux-Mers. Oftewel ‘tussen twee zeeën’ omdat het gebied ligt tussen de twee bekende rivieren Dordogne en Garonne. De wijnen worden gemaakt door de eigenaresse en wijnmaakster van dit wijnhuis, Estelle Roumage.
De wijngaarden van Lestrille liggen in de Entre-Deux-Mers. Oftewel ‘tussen twee zeeën’ omdat het gebied ligt tussen de twee bekende rivieren Dordogne en Garonne. De wijnen worden gemaakt door de eigenaresse en wijnmaakster van dit wijnhuis, Estelle Roumage. Estelle Roumage, heeft na haar opleiding in de wijnbouw stages gevolgd in diverse wijnlanden.
5ème Cru Classé sinds 1855. Op Château du Tertre wordt al sinds 1855 wijn gemaakt. Sindsdien hebben de wijnen uit Margaux wereldfaam. In 1997 kwam het Château in Nederlandse handen, nadat Eric Albada Jelgersma het had had gekocht.
De eerste geschriften van het Chateau Giscours gaan terug tot 1330. Geschiedenis van de wijngaarden zijn bekend vanaf het jaar 1552. Het huis is in diverse handen geweest. Na de Franse revolutie is het gekocht door twee Amerikanen in 1793.
1er Grand Cru Classé Pauillac Oorspronkelijk hoorde de wijngaard van Mouton tot die van Baron Lafite-Rothschild, maar in het midden van de 18e eeuw werd het een afzonderlijke eenheid, in bezit van de familie Brane.
1er Grand Cru Classé Pauillac Oorspronkelijk hoorde de wijngaard van Mouton tot die van Baron Lafite-Rothschild, maar in het midden van de 18e eeuw werd het een afzonderlijke eenheid, in bezit van de familie Brane.
Kracht en kruidigheid gaan hand in hand met verfijning en elegantie. Het eiken dat bij witte Bordeaux nog wel eens 'op' de wijn ligt is hier volledig verstrengeld met het frisse fruit.
Tamelijk vlezig en aromatisch op de neus, volledig en open.
Deze formidabele 2e Cru Classé uit Saint Julien behoort tot de oudste in de Médoc. Het Château heeft een enorme historie. Dat straalt het ook uit. De wijn die ze maken wordt wel gezien als de grootste 2e Cru.
Pomerol, een magische naam op wijngebied zeker ook vanwege het achterwege laten van enige classificaties in dit gebied en door de grote van het wijngebied(slechts 800 hectare) is er schaartste.
Elegante zoete witte wijn met een geur van honing en rijp geel fruit, aangevuld met nuances van ananas. De smaak is zoet, rond en verfijnd, met milde zuren in de afdronk.
Saint-Estephe 2e Grand Cru Classé en 1855
Een 2-ème Grand Clus Classé de Pauillac sinds 1855. De wijngaard ligt tegen die van Château Latour aan en is beplant met cabernet suavignon 65 % , merlot 30 % , cabernet franc 3 % en petit verdot 2 % .
5ème Cru Classé sinds 1855. Op Château du Tertre wordt al sinds 1855 wijn gemaakt. Sindsdien hebben de wijnen uit Margaux wereldfaam. In 1997 kwam het Château in Nederlandse handen, nadat Eric Albada Jelgersma het had had gekocht.