Franse rode wijn met een stuivend fruitig en zuiver aroma van frisse bessen en bramen. De ronde, sappige smaak past prima bij vele salades en barbecuegerechten (licht gekoeld serveren).
Premier Grand Cru Classé Pessac-Léognan. De oudste van de Bordeaux cru classé's, de uitvinder van een nieuwe stijl van wijn in de zeventiende eeuw, 's werelds eerste luxe merk ...
De Cuvée Tradition Rouge zonder toegevoegde sulfieten is een 100% Merlot. Alle wijnstokken bevinden zich op een klei-kalkstenen plateau 170 meter boven de Dordogne-vallei. Ze zijn buitengewoon zonnig en worden beschermd tegen de zuidwestenwind door een scherm van bomen. Gedeeltelijk strippen verhoogt direct contact met de zon en vermindert het risico op vroege botrytis. Sinds 2005 is de wijngaard omgeschakeld naar biologische landbouw. De trossen worden mechanisch geoogst en vervolgens gedurende 3 dagen koud geweekt vóór de gisting. Tijdens de alcoholische gisting worden de druiven geponst of bevochtigd om de kleuren en tannines voorzichtig te extraheren. Eenmaal geperst, wordt de wijn 6 maanden op de droesem gerijpt bij lage temperatuur en vervolgens gebotteld met zeer luchtdichte kurken, waardoor het binnendringen van zuurstof wordt vermeden. Op geen enkel moment wordt SO² (zwavelzuuranhydride) toegevoegd, wat de zuiverheid van het fruit en de rondheid van de tannines verklaart.
Karaktervolle, fruitige rode wijn met een verfijnde geur van pruim, zwarte bes, tijm en peper. Vol en hartig met rijp donker fruit, stevige tannine en een evenwichtige frisheid. Elegante finale met lauriertoets.
Toegankelijke, sappige rode wijn met geurige aroma’s van pruim, zwarte bes en laurier. Soepele smaakinzet met rijp zwart fruit en evenwichtige zuren. De afdronk is elegant en licht kruidig. Lekker om zo te drinken of bij de borrel.
Château de la Jaubertie Bergerac Merlot-Malbec is een volrode Franse wijn met een aantrekkelijk aroma van rood fruit en een vleugje eikenhout. Gemaakt van merlot en malbec, biedt de wijn een soepele, elegante en frisse smaak.
Château de La Dauphine is ontstaan in 1750 door Marie-Josèphe DE SAXE. In 1985 werd het domein overgenomen door de familie Moueix die ook eigenaar is van Château Petrus, Château Trotanoy en Château Magdeleine.
Franse rode wijn met een krachtig en fruitig aroma, en een soepele, aromatische smaak. Heerlijk bij gegrild vlees, kruidige stoofschotels of een pittige kaas.
Château de Pitray Castillon Côtes de Bordeaux Les Prairies is een moderne, eikengerijpte Bordeaux met een verfijnde geur van rode bes, kers, pruim, ceder en karamel. De smaak is vol en zacht met rijp fruit, een mooie fraîcheur en soepele tannines.
Château de Pitray Castillon Côtes de Bordeaux is een indrukwekkende eikengerijpte Bordeaux met aroma's van rode kers, pruim, blauwe bes, zoethout en verfijnd eikenhout. Krachtig en sappig met een evenwichtige frisheid en gepolijste tannines, en een lange afdronk met cacao- en koffienuances.
Château Montlandrie Castillon Côtes de Bordeaux is een bijzonder fraai gerijpte rode Bordeaux met een complexe geur van gestoofd fruit, ceder, grafiet, leer en bosgrond. De smaak is vol, harmonieus en verrijkt met rijp donker fruit en milde tannines.
Fraaie volrode bordeaux met een krachtig en complex aroma van rijpe bessen en bramen, cacao en eikenhout. Heerlijk bij fijn rund- of lamsvlees of kruidige stoofgerechten.
Dit prachtige eigendom op de top en in het centrum van St. Emilion behoort toe aan de Belg Justin Onclin. Zijn dochter Carmen heeft het beheer in handen (net als op Ch.
Premier Grand Cru Classé Pessac-Léognan. De oudste van de Bordeaux cru classé's, de uitvinder van een nieuwe stijl van wijn in de zeventiende eeuw, 's werelds eerste luxe merk ...
Deze cru is sinds 1934 eigendom van de familie Nony en het zijn Damien en Jean-Antoine Nony die het werk verderzetten. Ze doen dit trouwens met brio, want Ch. Grand Mayne is één van de meest reguliere in kwaliteit.