Kracht en kruidigheid gaan hand in hand met verfijning en elegantie. Het eiken dat bij witte Bordeaux nog wel eens 'op' de wijn ligt is hier volledig verstrengeld met het frisse fruit.
Witte wijn uit Zuid-Afrika met een krachtig aroma van asperges, buxus en wat tropisch fruit. De smaak is sappig, frisdroog en verfijnd aromatisch. Uitstekend bij schaal- en schelpdieren, maar ook bij rijke en frisse salades.
Op Château Carbonnieux wordt al wijn gemaakt sinds de middeleeuwen. De klei en kalksteenbodems van het Garonne-grind gelegen in de appellation Pessac-Léognan produceren ongetwijfeld de beste droge witte wijnen van de Bordeaux-regio.
David Nieuwoudt is momenteel de 5e generatie eigenaar van het fraaie wijngoed Cederberg in het noordelijke deel van Zuid-Afrika. Naast Cederberg is David ook actief in het zuidelijke en koel aan de oceaan gelegen Elim.
Krachtige witte wijn uit Frankrijk, met de geur van tropisch fruit en eikenhout. De volle smaak is lekker op zichzelf, maar ook heerlijk in combinatie met knoflookgamba's, gegrilde vis, kip of wit vlees.
David Nieuwoudt is momenteel de 5e generatie eigenaar van het fraaie wijngoed Cederberg in het noordelijke deel van Zuid-Afrika. Naast Cederberg is David ook actief in het zuidelijke en koel aan de oceaan gelegen Elim.
Franse droge witte wijn met een fris en verfijnd aroma van citrus, appel en lichte eikenhouttonen. De smaak is vol, evenwichtig en fris. Fraaie wijn bij gepocheerde of gebakken vis.
Chateau Fourcas Dupré is slechts 1,2 hectare groot, verdeeld over twee percelen. Het perceel dicht tegen het Chateau gelegen is waar de Semillondruif is aangeplant. Deze staat op een bodem van klei en kalksteen.
Domaine de Chevalier, eigendom van Olivier Bernard, is één van de absolute top domeinen in Pessac Leognan. De wijngaarden zijn bezaaid met grote witte kiezels. De witte wijnen uit de Graves zijn wereldberoemd.
Sappige, frisdroge witte wijn uit Frankrijk, met de geur van fijn geel fruit en citrus. Dankzij de verfijnde en sappige smaak is deze wijn heerlijk als aperitief, maar ook uitstekend te combineren met vis.