Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Domaine Schmitt & Carrer

Domaine Schmitt & Carrer is een wijngoed dat al sinds het midden van de 17e eeuw bestaat. Het is nu eigendom van Sylvie en Roland, samen met hun dochter Anne-Cécile. Het wijngoed heeft 15 hectare aan wijngaarden in het mooiste gedeelte van de Elzas, op de heuvels rondom Kientzheim en Kaysersberg. De wijngaarden worden volledig bio-dynamisch bewerkt en de wijnen worden terroir-gericht gevinifieerd.

Dit betekent dat de wijnen worden gemaakt met respect voor de bodem en het klimaat van de Elzas. De druiven worden met de hand geplukt en gevinificeerd in kleine vaten. De wijnen worden niet gefilterd of gepasteuriseerd, waardoor ze hun natuurlijke aroma's en smaken behouden.

De wijnen van Domaine Schmitt & Carrer zijn zeer geprezen door wijnrecensenten. Ze worden beschreven als puur, elegant en verfijnd. De wijnen zijn perfect om te drinken bij een maaltijd of om te ontspannen met vrienden.

Als je op zoek bent naar een wijn die echt uniek is, dan zijn de wijnen van Domaine Schmitt & Carrer een goede keuze.

Domaine Schmitt & Carrer

Domaine Schmitt & Carrer Pinot Blanc "Les Sens" 2019

De pinot blanc is één van de meest aangeplante druiven uit de Elzas, met 21% bezit deze druif een groot aandeel. De pinot blanc is een druif met veel frisse en fruitige tonen.

15,65

6 flessenprijs, prijs per fles 14,90

12 flessenprijs, prijs per fles 14,35

Domaine Schmitt & Carrer Riesling "Les Alluvions" 2019

Riesling in zijn ronde variant. Mooi rond en vol,verrassende stijl. Deze Riesling heet ook wel 'Les Alluvions'. Dit houdt in dat de druiven afkomstig zijn van een alluviale bodem. Dit is een bodem die wordt afgezet uit een ander gebied.

17,25

6 flessenprijs, prijs per fles 16,40

12 flessenprijs, prijs per fles 15,85

Domaine Schmitt & Carrer Pinot Gris "Granit" 2018

De druiven, gebruikt voor het maken van deze wijn, komen uit een kleine wijngaard van volledig granieten bodem. Dit proef je, vandaar dat hier een volledige eigen "terroir"wijn van gemaakt wordt.

19,85

6 flessenprijs, prijs per fles 18,85

12 flessenprijs, prijs per fles 18,20

Domaine Schmitt & Carrer Gewurztraminer Altenbourg 2016

De Altenbourg wijngaard staat erom bekend dat deze het meeste zon pakt. De druiven worden dan ook meestal overrijp geplukt met het gevolg dat de wijnen bijzonder aromatisch en geconcentreerd zijn.  De geschiedenis Domaine Schmitt & Carrer gaat terug tot halverwege de 17e eeuw.

24,15

6 flessenprijs, prijs per fles 22,95

12 flessenprijs, prijs per fles 22,15

Domaine Schmitt & Carrer Riesling "Schlossberg" Grand Cru 2020

Deze wijn is afkomstig van één van de allerberoemdste Grand Cru wijngaarden in de Elzas, namelijk Schlossberg. Deze wijngaard met zijn beroemde Château Kaysersberg ( wat nu een ruïne is) ,in het midden, kijkt uit over de 2 dorpen Kientzheim en Kaysersberg.Door zijn unieke ligging brengt deze grote wijnen voort!

32,55

6 flessenprijs, prijs per fles 30,95

12 flessenprijs, prijs per fles 29,85

Domaine Schmitt & Carrer Pinot Gris "Wineck Schlossberg" Grand Cru 2016

Deze kleine wijngaard kijkt over Kaysersberg uit en is één van de meest gefotografeerde wijngaarden. Unieke zonrijke ligging met zeer steile helling. Deze Pinot Gris is uitermate rijp van smaak.

31,50

6 flessenprijs, prijs per fles 29,95

12 flessenprijs, prijs per fles 28,90

Domaine Schmitt & Carrer Gewurztraminer "Furstentum" Grand Cru 2016

De wijnen van de oude Grand Cru wijngaard (bodemsoort bruine kalksteen) zijn uitermate aromatisch maar verfijnd. Doordat de Grand Cru Furstentum bijna volledig windvrij is krijgen we optimaal rijpe druiven.

39,95

6 flessenprijs, prijs per fles 37,95

12 flessenprijs, prijs per fles 36,65

Even geduld a.u.b.