Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Château Mourgues du Grès

Château Mourgues du Grès is een historisch wijnhuis gelegen in de Franse regio Languedoc-Roussillon. Het domein bestaat al sinds de 12e eeuw en heeft een rijke geschiedenis van wijnbouw. Het wijnhuis is opgericht door de familie Gres, die zich al generaties lang bezig houdt met de biologische productie van hoogwaardige wijnen. Wij zijn fan van dit prachtige wijnhuis en daarom vindt u altijd verschillende heerlijke wijnen in ons assortiment. 

Het domein van Château Mourgues du Gres

Het domein van Château Mourgues du Gres

Het domein van Château Mourgues du Gres is gelegen in de streek Costières de Nîmes, bekend om zijn unieke klimaat en bodem. De wijngaarden zijn geplant op klei- en zandachtige bodems met een hoog kalkgehalte, wat bijdraagt aan de complexiteit en finesse van de wijnen. De zon schijnt volop op het plateau van Beaucaire. In samenwerking met de droge noordelijke wind Mistral zorgt dit voor de perfecte omstandigheden.

De biologische wijnproductie

Tussen de wijnranken groeit het gras en onkruid. Dit geldt als voer voor de schapen die grazen op de wijngaarden en op hun beurt geven zij dat terug als bemesting voor de grond. Er wordt op Château Mourgues du Grès al jarenlang biologisch gewerkt. Eigenaren François en Anne Collard onderhouden dit schitterende wijngoed met veel passie, vakmanschap en vooral veel respect voor de natuur.

En niet alleen in de wijngaard, ook in de vinificatie kelder doe de natuur haar werk. Zo worden de wijnen bijvoorbeeld nauwelijks gefilterd. Er wordt ook bijna geen sulfiet gebruikt. Enkel een klein beetje om de wijn te stabiliseren na botteling.

De wijnen van Château Mourgues du Gres

Het wijnhuis is vooral bekend om hun rode wijnen gemaakt van de druivensoorten Grenache, Syrah en Mourvèdre. Deze wijnen zijn vol van smaak met tonen van rijp fruit, specerijen en een vleugje vanille. De wijnen hebben ook een goede balans tussen zuurgraad en tannines, wat resulteert in een aangenaam mondgevoel.

Naast rode wijnen, produceert Château Mourgues du Grès ook witte wijnen gemaakt van druivensoorten zoals Roussanne en Viognier. Deze wijnen zijn fris en fruitig met tonen van citrus en bloemen.

Château Mourgues du Grès is erkend als een van de topwijnhuizen in de Languedoc-Roussillon regio en hun wijnen zijn te vinden in restaurants en wijnwinkels over de hele wereld. Het wijnhuis blijft zich onderscheiden door de hoge kwaliteit van de wijnen en de toewijding aan traditionele methoden. Dat mag natuurlijk niet ontbreken in ons assortiment!

Even geduld a.u.b.