De Grenache is een druivensoort uit Spanje. De wijnen van deze druif geven geuren met bosbessen, zwarte kersen, geroosterde noten, honing, peper, specerijen en kruiden. Je ziet de Greache druif niet vaak alleen op een etiket, deze druif heeft namelijk andere druifsoorten nodig om echt tot zijn recht te komen.
Bleekroze van kleur, fijn fruitig en licht kruidig van geur met nuances van klein rood fruit. De smaak is rond, vol en fris in en eindigt aromatisch met een milde en aanhoudende afdronk. Heerlijke terraswijn, maar ook uitstekend bij frisse koude zomergerechten of kip van de grill.
Fraaie, licht kruidige rode wijn met een verfijnde geur van kers, pruim, jeneverbes, zoethout en peper. De smaak is soepel en puur met evenwichtige zuren en versmolten tannines. Lange, fruitintense finale met specerijen.
Rijp, veel kracht, breed, zwart fruit en het sublieme tegenwicht van fijne zuren en dito tannines. Wat ons betreft de status van een 'cru' waardig.
Rijp, veel kracht, breed, zwart fruit en het sublieme tegenwicht van fijne zuren en dito tannines. Wat ons betreft de status van een 'cru' waardig.
Flesinhoud: 1500 ml
Franse rode wijn met een aroma van rood fruit en kruiden. De smaak is soepel, zacht en fruitig. Perfect bij kruidige mediterrane gerechten en grillgerechten.
De man achter het succes van deze rode wijn is Bourguignon en Languedoc-expert Laurent Delaunay. Naast de vakkundige wijnmaker van deze wijn is hij ook verantwoordelijk voor de druivenselectie. Het resultaat is zo goed dat de pauselijke naam Pontificis het etiket siert, met een knipoog naar de beroemde Châteauneuf-du-Pape.
Fraaie Franse rode wijn met een kruidig en fruitig aroma. De smaak is krachtig en evenwichtig. Heerlijk bij geurige stoofgerechten, maar ook bij lams- of rundvlees van de grill.
Domaine Richeaume is een van de toonaangevende wijnhuizen in de Provence. Eigenaar Sylvain Hoesch vertegenwoordigt de tweede generatie op dit Domaine. Hij bezit wijngaarden aan de voet van de berg Sainte-Victoire, nabij de stad Aix-en-Provence.
Domaine Richeaume is een van de toonaangevende wijnhuizen in de Provence. Eigenaar Sylvain Hoesch vertegenwoordigt de tweede generatie op dit Domaine. Hij bezit wijngaarden aan de voet van de berg Sainte-Victoire, nabij de stad Aix-en-Provence.
Les Quartz is een van de topwijnen van Le Clos du Caillou. De blend bestaat uit overwegend grenache met een tikje syrah, wat een rijpe, zwoele, zeer fruitige stijl oplevert. Ideaal bij krachtige vleesgerechten.
Fraaie Franse rode wijn met een kruidig en fruitig aroma. De smaak is krachtig en evenwichtig. Heerlijk bij geurige stoofgerechten, maar ook bij lams- of rundvlees van de grill.
Flesinhoud: 1500 ml
Druiven uit het allerbeste deel uit Zuid-Afrika voor de Grenache Noir. Piekenierskloof. Julio en David maken van deze unieke oude bushvine wijngaard een fantastische wijn.
Delicate, ragfijne rode wijn met subtiele aroma's van framboos, kers, sinaasappelschil en peper. Lichtvoetig en opwekkend, met klein rood fruit en fijne tannines. De afdronk is verfijnd en licht kruidig.
Artisans Partisans! Onthoud deze naam. Dit is een beweging van Zuid-Franse wijnboeren die zich samen sterk maken voor natuurwijnen. Hun motto; vrijheid, natuur en terroir! Deze wijnboeren staan voor vrijheid en willen geen regels opgelegd krijgen tijdens het maken van hun wijnen.
Een wijn gemaakt van 100% grenache is zwoel en zacht. De zwoelheid komt voort uit de alcohol en de aroma's van volledig rijpe rode en paarse vruchten. Soms zijn er ook tonen van gedroogd fruit, zoals rozijnen, aanwezig. Een bloemig aroma versterkt de zwoele stijl van de wijn.
Een kenmerkend aspect van grenache wijn is de geur van versgemalen witte peper. Bij oudere grenache wijnen komen kruidige tonen van tabak naar voren. De ‘nieuwe’ garnacha’s uit regio’s zoals Priorat in Noord-Spanje zijn opvallend geconcentreerd. Ze hebben een donkerpaarse kleur, zijn uitgesproken fruitig en stevig.
Grenache, in het Spaans bekend als garnacha, vond zijn weg van Spanje naar Zuid-Frankrijk. Deze druif wordt nog steeds op grote schaal verbouwd in de droge, warme, mediterrane regio's. In Spanje is garnacha, na Tempranillo, de meest aangeplante blauwe druif. Hoewel hij overal in Spanje groeit, geven opkomende regio's zoals Somontano en Priorat hem nu een eigen identiteit en vermelden 'garnacha' prominent op het etiket.
In Zuid-Frankrijk is Grenache een van de populairste druiven. Hij speelt een sleutelrol in Côtes du Rhône-wijnen en is aanwezig in de meeste wijnen uit de Provence, Roussillon en Languedoc. Ook in warme landen van de Nieuwe Wereld gedijt hij goed en wordt hij vaak als mengdruif gebruikt.