Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Barbecue wijn en zomerse gerechten

Barbecue recepten

Verhalen ontstaan terwijl we samen rond het vuur zitten of rond de barbecue staan. Samen genieten van zomerse wijnen terwijl het vlees gaart. Het combineren van wijn met gerechten vraagt veel kennis van wijnen. Voor onze top Zuid-Afrikaanse wijnen stelden we zomerse gerechten samen voor bij de barbecue of gewoon frisse salades voor op warme avonden. Geniet van de zomer met een goed glas wijn in de hand en een lekker gerecht op tafel.

Hieronder vindt u een selectie van zomerse gerechten met bij elk gerecht een passende wijn.

Zomerse gerechten

Bistrosalade met geitenkaas

Ingrediënten: 1 rode grapefruit 2 sinaasappels zonnebloemolie 1 eetl mosterd 80 g blanke amandelen 1 rol bûche de chèvre van 300 g (of andere verse geitenkaas), in plakken van 2 cm 2 eetl rietsuiker 100 g mesclun (gemengde sla) Bereidingswijze Zet de oven op de grillstand. Maak eerst de salade. Schil de grapefruit en sinaasappels met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Snij dan de parten vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom om het vocht op te vangen....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Salade met avocado en garnalen

Suikersla kom je ook tegen onder de naam 'little gem' of 'pan sucre', maar zo zoet is hij niet; eigenlijk geeft de 'gewone' botersla een zoetere indruk. De suikersla is vooral stevig en knapperig. De feta geeft een lekkere, uitgesproken en fris-hartige smaak aan de salade. Voor de combinatie met de wijn is de dressing waarschijnlijk de belangrijkste smaakmaker. Door de honing en het limoensap is de dressing zowel zoet als zuur, en kappertjes en mosterd zorgen voor extra pit....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Salade van gegrilde groenten

Ingrediënten 3 rode ui, schoongemaakt en in dikke ringen van 2 cm 2 kleine aubergines, in plakken van 1 cm 2 kleine courgettes 3 rode paprika's 250 gram trostomaatjes 50 ml zonnebloemolie (om de groenten mee in te wrijven) versgemalen zwarte peper grof zeezout 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt voor de dressing: 100 ml olijfolie 1 theelepel fijne mosterd 1 theelepel honing ½ theelepel zout 40 ml citroensap Bereiding Breng de barbecue op temperatuur....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Salade met gefrituurde kipreepjes

Recept voor vier personen Ingrediënten 300 g kipdijvlees 2 eetl appelazijn 6 eetl olijfolie 10 g honing 1 ei 30 g bloem 1 theel sesamzaad 30 tot 50 ml melk 1 theel ras-el-hanout (Marokkaans kruidenmengsel) zonnebloemolie om te frituren 100 g gemengde salade, gewassen 8 radijsjes in plakjes 25 g bramen Bereiding Snijd het kippenvlees in reepjes. Meng de olijfolie, de azijn en de honing tot een dressing en breng op smaak met zout en peper....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Thaise salade met lam

Recept voor vier personen Ingrediënten: 4 limoenen 1,5 theel palmsuiker ½ groene peper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden 1 eetl vissaus 1 eetl tamari ½ eetl gembersiroop 300 g lamfilet, gesneden in stukken van gelijke grootte plantaardige olie 4 eetl sjalot, fijn gesneden 3 eetl verse korianderblaadjes 2 eetl verse munt blaadjes (van de top van de planten) 3 eetl geroosterde pinda’s, grof gemalen Bereiding: Rasp de schil van drie limoenen en pers vervolgens alle vier de limoenen uit....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Barbecue recepten

Spiesjes van tijgergarnalen en zeewolf

Voor 6 spiesen Per spies 100 gram verse zeewolffilet (of andere stevige witvis) 3 ongepelde tijgergarnalen 4 laurierblaadjes Bereiden Snijd de zeewolf in stukken van ongeveer 3 x 3 cm Snijd de garnalen in bij de staart en verwijder de darm Rijg de stukjes vis, garnalen en laurierblaadjes om en om aan spiesen (let op dat de spies zowel door de kop als de staart van de garnalen gaat) Marineer de spiesen minstens 3-4 uur in de chilipeper-sinaasappelmarinade Bestrooi de spiesen tijdens het braaien met zoutvlokken en bedruip ze met brandysaus Braai ze op laag vuur, boven niet te hete kolen; de marinade en saus voor het bedruipen kunnen makkelijk verbranden als gevolg van de suiker die erin zit Chilipeper-sinaasappelmarinade 1 rode chilipeper 2 sinaasappels 1 eetlepel honing 1 eetlepel teriyakisaus 50 ml zonnebloemolie zout & grove zwarte peper naar smaak Bereiden Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd in de breedte in dunne reepjes....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Het braaibroodje

Het braaibroodjie is de Zuid-Afrikaanse versie van de tosti, ideaal om hongerige kinderen te paaien die moe zijn van het wachten tot de mannen eindelijk ophouden met praten en het vlees klaar gaan maken. Er zijn twee tegengestelde richtingen wat de methodologie betreft: de ene bindt de tosti - gevuld met kaas, tomaat en ui - dicht met een touwtje, als een pakketje, de andere zou zoiets nóóit doen....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Gemarineerde kerriekarbonades

Voor 6 personen, 6 grote varkenskarbonades (je kunt ook lamskoteletten gebruiken) Kerriemarinade 1 grote ui, gehakt 2 tenen knoflook, gekneusd met de zijkant van een mes 3 theelepels mild kerriepoeder 1 theelepel korianderpoeder 1 theelepel kurkuma 1 theelepel verse gember, geschild & gehakt 375 ml water 50 ml wittewijnazijn 1,5 eetlepel abrikozenjam zonder stukjes 2 laurierblaadjes Bereiden Bak de ui en knoflook in een pan tot ze zacht zijn Draai het vuur laag en voeg de kerriepoeder, specerijen en gember toe; bak 2 minuten zachtjes mee Voeg water, wijnazijn, jam en laurierblaadjes toe en laat 2 minuten sudderen Snijd overtollig vet van de karbonades en leg ze in een glazen schaal Bedek met het mengsel en laat onafgedekt 1 dag marineren Draai de karbonades af en toe om Braai de karbonades boven hete kolen en verwarm de overgebleven marinade zodat die als saus kan dienen...

Lees het volledige recept Recept downloaden

Gevulde flespompoen

Ingrediënten 1 gemiddelde tot grote flespompoen 2 handenvol rucola 100 g milde, romige geitenkaas 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 grote rode paprika, zwartgeblakerd boven het vuur en daarna gepeld en in reepjes gesneden olijfolie om mee te bedruppelen versgemalen zout en zwarte peper Bereiden Wikkel de flespompoen in aluminiumfolie (glanzende kant naar binnen) en leg tussen de kolen (een gemiddeld grote flespompoen is in ongeveer 1 uur gaar) Snijd de gare pompoen in de lengte door, schraap de zaden en vezels eruit en verwijder wat vruchtvlees, zodat een holte ontstaat met dezelfde vorm als de pompoen Verdeel de ingrediënten in 2 porties Bekleed beide holten met rucola, zodat die iets verwelkt door de hete flespompoen Leg daarop de geitenkaas, knoflook en reepjes rode paprika Breng op smaak en bedruppel met olijfolie naar smaak Er bestaan allerlei variaties op deze vulling - een populaire combinatie is spinazie, paddenstoelen en feta...

Lees het volledige recept Recept downloaden

Groentespiesjes

Je kunt elke groente van het seizoen gebruiken, mochten de genoemde groenten niet te krijgen zijn. Ingrediënten 16 krielaardappels 1 flespompoen, in blokjes 1 rode ui, gepeld 1 witte ui, gepeld 4 kleine courgettes 16 kerstomaten 1/2 citroen olijfolie grof zeezout & versgemalen zwarte peper 8 houten spiesen Bereiden Week de houten spiesen een nacht in water om te voorkomen dat ze verbranden Spoel de groenten af Blancheer de aardappels en blokjes flespompoen Snijd de uien in kwarten en leg ze apart Schaaf met een dunschiller in de lengte repen van de courgettes Rijg de groenten aan de spiesen Rol de stroken courgette op voor een leuk visueel effect Wissel kleuren af: ook daardoor zien de spiesen er aantrekkelijker uit Knijp de halve citroen uit over de spiesen en breng ze op smaak Rooster ze op laag vuur tot de groenten helemaal gaar zijn Bedruip af en toe met olijfolie om het geheel sappig te houden Serveer en......

Lees het volledige recept Recept downloaden

Even geduld a.u.b.