Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Alcoholvrije wijnen

Alcoholvrije wijnen zijn dé oplossing voor iedereen die van wijn houdt, maar (tijdelijk) geen alcohol drinkt. De populariteit van wijnen zonder alcohol is dan ook enorm gegroeid in de afgelopen jaren. Het verschil in kwaliteit van deze wijnen is vaak groot, maar we zouden onszelf geen wijnliefhebbers willen noemen als we niet zouden zoeken naar de lekkerste alcoholvrije wijnen. Hieronder sommen we onze favorieten voor je op.

L'Arjolle Côtes de Thongue Equilibre Zéro Viognier-Sauvignon Blanc alcoholvrij

Geslaagd alcoholvrij alternatief voor witte wijn. Sprekende geur van appel en rijp geel fruit, zoals perzik en abrikoos. De smaak is toegankelijk, opvallend sappig, soepel en fris. Prima als borrel of aperitief, of in combinatie met lichte (voor)gerechten.

Goud
Vinalies

9,45

Vanaf 12 flessen 8,70 per fles

L'Arjolle Côtes de Thongue Equilibre Zéro Merlot-Grenache Rouge alcoholvrij

Mooi alcoholvrij alternatief voor rode wijn. Kersenrood van kleur en geurend naar rijpe pruim, blauwe bes en specerijen. Toegankelijk, soepel en mild van smaak met een evenwichtige frisheid in de finale. Prima om zo te drinken, of in combinatie met maaltijdsalades en lichte gerechten.

Goud
Vinalies

9,45

Vanaf 12 flessen 8,70 per fles

L'Arjolle Côtes de Thongue Equilibre Zéro Sparkling alcoholvrij

Alcoholvrije bubbel met een fijne mousse en fruitige geur van rijpe appel, peer, perzik en abrikoos. Toegankelijke stijl met een verfrissende smaak en zuivere, mildzoete fruitigheid in de finale. Ideaal als feestelijk aperitief en perfect als basis van een bruisende, alcoholvrije cocktail.

10,30

Vanaf 12 flessen 9,45 per fles

Alcoholvrije wijnen van l’Arjolle

Domaine de l’Arjolle is misschien niet de eerste wijnproducent die alcoholvrije wijnen maakt, maar voor ons wel een van de beste die het doet. De alcoholvrije witte wijn van sauvignon blanc en viognier druiven zien wij als het eerste serieuze alcoholvrije alternatief voor wijn.

Alcoholvrije rode wijn

Onze favoriete alcoholvrije rode wijn is de L'Arjolle Côtes de Thongue Equilibre Zéro Merlot-Grenache Rouge. 

De alcoholvrije variant van de Brut de Cuve heeft een lichtere smaak, maar het grote verschil met andere producenten is dat het hier niet gecompenseerd wordt met suiker. Het is pure druifexpressie. Het is voor ons een van de weinige alcoholvrije wijnen met zuivere fruitgeuren en een aangename, frisdroge smaak.

De alcoholvrije bubbel

Als er alcoholvrije witte, rode en rosé wijnen geproduceerd kunnen worden, kan de alom bekende bruisende wijn niet achterblijven. François Teisserenc, de wijnmaker van wijnhuis Domaine de l’Arjolle, durfde de uitdaging aan. Hij maakt deze bruisende wijn van de druiven waarmee hij zijn luxe Equilibre-serie maakt.

François vergist de druiven op gebruikelijke wijze en laat de ontstane wijn drie maanden rijpen op de gisten met toepassing van bâtonnage voor extra smaakintensiteit. Vervolgens haalt hij de alcohol uit de wijn en voegt hij de bubbels toe. De sauvignon druif in de wijn zorgt voor sappige frisheid in de blend, de viognier druif voor rijp fruit. Het geeft een sprankelende, verfrissende bubbel, met intens sappig fruit. 

Even geduld a.u.b.