Erick de Sousa is één van de toonaangevende producenten champagne van hoogstaande kwaliteit. Zijn wijnen krijgen in de internationale wijnpers dan ook steevast het predicaat bijzonder goed. De Sousa is gevestigd in het dorp Avize in de Champagnestreek. Zijn wijngaarden liggen in de grand cru Côte des Blancs, waar voornamelijk chardonnay staat aangeplant. Erick, van de derde generatie, werkt biologisch-dynamisch en gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen.
In tegenstelling tot de bekende merken heeft De Sousa maar een kleine productie. Zijn champagnes zijn daarom maar op een beperkt aantal adressen te verkrijgen. Des te leuker vinden we het dat wij zijn wijnen tot ons assortiment mogen rekenen. Lees onderaan meer over onze favoriete De Sousa wijnen.
Helder van kleur met lichtgroene nuances. De fijne mousse geeft aroma’s van rijpe vruchten en subtiele bloemen. De smaak is rond en zacht, met een lange en zuivere afdronk die elegant blijft hangen.
Mousserende witte wijn met lichtgroene nuances en de geur van rijpe vruchten en bloemen. Zachte, lichtzoete smaak: heerlijk als aperitief of in combinatie met (bruids)taart en petit fours.
Mousserende witte wijn met lichtgroene nuances en aroma’s van rijpe vruchten en bloemen. Zachte en ronde smaak, ideaal als aperitief of in combinatie met visgerechten met een stevige saus.
Mousserende witte wijn met aroma's van vers gebrande koffie en gedroogd fruit. Krachtig en droog van smaak, perfect als aperitief of in combinatie met visgerechten met een krachtige saus.
Mousserende witte wijn met delicate houttonen en aroma’s van rijp geel fruit. Krachtig en droog van smaak. Uitstekend als aperitief of bij visgerechten met krachtige saus of schelpdieren.
De Caudalies Grand Cru Rosé is het resultaat van de assemblage van de chardonnay druif en de pinot noir, waarvan de chardonnay 90% van het totaal uitmaakt. De bodems van deze Grand Cru wijngaarden bestaan uit kalkbodems en zijn gelegen aan de Côte des Blancs en op de Montagne de Reims.
De Umami Champagne van de Sousa bestaat voor 60% uit Chardonnay en voor 40% uit Pinot Noir. Alleen in uitzonderlijke goede wijnjaren wordt er een millesimé Champagne gemaakt; 2009 was zo'n jaar.
Een "Caudalie" is de tijdseenheid om de tijdsduur te meten van de lengte van de afdronk. Één Caudalie staat gelijk aan 0,92 seconde. De creatie van deze exceptionele Champagne is het resultaat van veel geduld, liefde en passie gedurende het werkproces in de wijnkelder. De druiven voor deze cuvée worden geselecteerd van de oudste en beste wijngaarde;n van meer dan 50 jaar oud.
Elegante, gerijpte champagne met aroma’s van rijpe appel en noten, en een zachte mousse. Mild van smaak met een lange afdronk. Perfect als aperitief of in combinatie met visschotels.
Complexe, volgele Champagne met een aanhoudende mousse. Aroma’s van rijpe appel, citrus, eikenhout en kruiden. Krachtig en frisdroog van smaak, met een lange afdronk. Ideaal als aperitief of bij visschotels.
Prachtige mousserende wijn met aroma's van vers gebrande koffie en gedroogd fruit. Krachtig en rijp van smaak, perfect als aperitief of bij vis met een stevige saus.
Flesinhoud: 1500 ml
Aan de wieg van deze uitzonderlijke cuvée staat een uitdaging die Erick De Sousa en zijn familie zijn aangegaan: uitsluitend pinot noir, de nobele druivensoort van het terroir van Bouzy en Tours-sur-Marne, gesublimeerd door drie jaar rijping in de wijnkelders.
Beperkte productie van slechts 347 flessen, oude wijngaarden op een Grand Cru-locatie.
De Sousa Cuvee Caudalies 2012 is een zeldzame editie van Erick de Sousa , afkomstig van 100 % chardonnay druiven geteeld op 50 jaar oude wijngaarden in de Lieu-Dit "Les Pierres Vaudons rond het dorp Avize ( Grand Cru ) Vinificatie en fermentatie vinden plaats in eikenhouten vaten van 225 liter , ongeveer 60 maanden voor het degorgeren .
De De Sousa & Fils champagnes zijn champagnes voor de liefhebber. Voor degenen die meer waarde hechten aan de kwaliteit dan de naamsbekendheid van het merk. Leuk detail aan deze champagnes is dat Erick de Sousa de ‘date de dégorgement’ vermeldt op de fles. Deze datum is de dag waarop de wijn van zijn definitieve kurk is voorzien. Dit is een belangrijke datum om te weten, want als de wijn in een goede en koele wijnopslag bewaard wordt, is de versheid zeker tot vijf jaar na deze datum gegarandeerd.
De Brut Tradition is gemaakt van chardonnay- (50%), pinot noir- (40%) en pinot meunier druiven uit de gemeente Avize. Deze champagne is heerlijk als aperitief, maar ook zeer geschikt bij visgerechten met een krachtig smakende saus.
De De Sousa Champagne Caudalies Grand Cru Rosé bestaat voor 90% uit chardonnay druiven en voor 10% uit pinot noir. De rosé champagne heeft een verfijnde smaak met subtiele aroma's van verse rode bessen, frambozen en kersen. Door de houtlagering heeft de wijn daarnaast een mooie geur van toast en een klein botertje in de smaak.
Je drinkt deze champagne bij schaal- en schelpdieren zoals oesters. Ook past hij goed bij kalfsvlees en gevogelte als duif. Daarnaast een mooie begeleider van desserts van rood fruit als framboos of aardbei.