Erick de Sousa is één van de toonaangevende producenten champagne van hoogstaande kwaliteit. Zijn wijnen krijgen in de internationale wijnpers dan ook steevast het predicaat bijzonder goed. De Sousa is gevestigd in het dorp Avize in de Champagnestreek. Zijn wijngaarden liggen in de grand cru Côte des Blancs, waar voornamelijk chardonnay staat aangeplant. Erick, van de derde generatie, werkt biologisch-dynamisch en gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen.
In tegenstelling tot de bekende merken heeft De Sousa maar een kleine productie. Zijn champagnes zijn daarom maar op een beperkt aantal adressen te verkrijgen. Des te leuker vinden we het dat wij zijn wijnen tot ons assortiment mogen rekenen. Lees onderaan meer over onze favoriete De Sousa wijnen.
Mousserende witte wijn met lichtgroene nuances en de geur van rijpe vruchten en bloemen. Zachte, iets zoete smaak: heerlijk als aperitief of bij (bruids)taart en petit fours.
Oranjeroze mousserende wijn met de geur van appel en rode vruchten. De smaak is mild, evenwichtig en fris. Heerlijk als aperitief. Ook lekker bij vis, wit vlees of desserts met rood fruit.
Complexe Champagne, volgeel van kleur met een aanhoudende mousse. Het aroma varieert van rijpe appel- en citrustonen tot nuances van eikenhout en frisse kruiden. De smaak is krachtig, frisdroog en heeft een lange, evenwichtige afdronk. Prima als aperitief, maar ook een uitstekende begeleider van smaakvolle visschotels.
Aan de wieg van deze uitzonderlijke cuvée staat een uitdaging die Erick De Sousa en zijn familie zijn aangegaan: uitsluitend pinot noir, de nobele druivensoort van het terroir van Bouzy en Tours-sur-Marne, gesublimeerd door drie jaar rijping in de wijnkelders.
Mousserende witte wijn met lichtgroene nuances en de geur van rijpe vruchten en bloemen. Dankzij de zachte smaak ideaal als aperitief, maar ook lekker bij vis met stevige saus.
Mousserende witte wijn met een aroma van vers gebrande koffie en gedroogd fruit. De smaak is krachtig en droog. Fantastisch als aperitief, maar ook lekker bij vis met krachtig smakende saus.
Mousserende witte wijn met een fijn aroma van hout en rijp geel fruit. De smaak is krachtig en droog. Erg lekker als aperitief, maar ook uitstekend bij vis met krachtig smakende saus of schelpdieren.
Heel fraaie, mousserende witte wijn met het aroma van vers gebrande koffie en gedroogd fruit. Dankzij de krachtige, rijpe smaak erg lekker als aperitief of bij vis met een stevige saus.
Flesinhoud: 1500 ml
De Caudalies Grand Cru Rosé is het resultaat van de assemblage van de chardonnay druif en de pinot noir, waarvan de chardonnay 90% van het totaal uitmaakt. De bodems van deze Grand Cru wijngaarden bestaan uit kalkbodems en zijn gelegen aan de Côte des Blancs en op de Montagne de Reims.
De Umami Champagne van de Sousa bestaat voor 60% uit Chardonnay en voor 40% uit Pinot Noir. Alleen in uitzonderlijke goede wijnjaren wordt er een millesimé Champagne gemaakt; 2009 was zo'n jaar.
Een "Caudalie" is de tijdseenheid om de tijdsduur te meten van de lengte van de afdronk. Één Caudalie staat gelijk aan 0,92 seconde. De creatie van deze exceptionele Champagne is het resultaat van veel geduld, liefde en passie gedurende het werkproces in de wijnkelder. De druiven voor deze cuvée worden geselecteerd van de oudste en beste wijngaarde;n van meer dan 50 jaar oud.
Elegante, gerijpte Champagne met een zachte mousse en nuances van rijpe appel en noten in de geur. De smaak is mild van structuur met bescheiden zuur en eindigt met een aanhoudende afdronk. Fraai aperitief, maar ook goed te combineren met visschotels.
Beperkte productie van slechts 347 flessen, oude wijngaarden op een Grand Cru-locatie.
De Sousa Cuvee Caudalies 2012 is een zeldzame editie van Erick de Sousa , afkomstig van 100 % chardonnay druiven geteeld op 50 jaar oude wijngaarden in de Lieu-Dit "Les Pierres Vaudons rond het dorp Avize ( Grand Cru ) Vinificatie en fermentatie vinden plaats in eikenhouten vaten van 225 liter , ongeveer 60 maanden voor het degorgeren .
De De Sousa & Fils champagnes zijn champagnes voor de liefhebber. Voor degenen die meer waarde hechten aan de kwaliteit dan de naamsbekendheid van het merk. Leuk detail aan deze champagnes is dat Erick de Sousa de ‘date de dégorgement’ vermeldt op de fles. Deze datum is de dag waarop de wijn van zijn definitieve kurk is voorzien. Dit is een belangrijke datum om te weten, want als de wijn in een goede en koele wijnopslag bewaard wordt, is de versheid zeker tot vijf jaar na deze datum gegarandeerd.
De Brut Tradition is gemaakt van chardonnay- (50%), pinot noir- (40%) en pinot meunier druiven uit de gemeente Avize. Deze champagne is heerlijk als aperitief, maar ook zeer geschikt bij visgerechten met een krachtig smakende saus.
De De Sousa Champagne Caudalies Grand Cru Rosé bestaat voor 90% uit chardonnay druiven en voor 10% uit pinot noir. De rosé champagne heeft een verfijnde smaak met subtiele aroma's van verse rode bessen, frambozen en kersen. Door de houtlagering heeft de wijn daarnaast een mooie geur van toast en een klein botertje in de smaak.
Je drinkt deze champagne bij schaal- en schelpdieren zoals oesters. Ook past hij goed bij kalfsvlees en gevogelte als duif. Daarnaast een mooie begeleider van desserts van rood fruit als framboos of aardbei.