Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

muskaatwijn

Muskaatwijn is een verzamelnaam voor geurige en meestal vrij zoete wijnen van de muskaatdruif. Over de hele wereld gezien zijn er wel meer dan 200 verschillende soorten muskaatdruiven. De muskaatdruiven zijn vooral afkomstig uit het Middelands Zeegebied, van Frankrijk tot aan de Griekse eilanden. Een goede muskaatwijn combineert perfect met een zoet nagerecht, maar ook bij een pittig gerecht past de muskaatwijn goed. Het zoete van de muskaatwijn en het (meestal) lage alcoholgehalte blussen de kruidigheid van het gerecht. 


Alvear Moscatel

Zuid-Spaanse amberkleurige wijn, met een intens aroma van muskaat en rijpe vruchten. De krachtig zoete smaak eindigt alcoholrijk én verfrissend. Lekker bij vruchtendesserts en taart.

10,65

Vanaf 12 flessen 9,80 per fles

Goud op de Muscats du Monde

Venâncio da Costa Lima Moscatel de Sétubal Reserva da Familia 5 Anos

Moscatel de Setúbal behoort van oudsher tot de beste zoete muskaatwijnen van de wereld. Het familiebedrijf Venâncio da Costa Lima maakt in het gebied rond Palmela op het schiereiland Setúbal deze beroemde wijnen al sinds 1914.

14,95

6 flessenprijs, prijs per fles 14,20

12 flessenprijs, prijs per fles 13,70

Henric Muscat de Rivesaltes

Versterkte witte wijn die geurt naar verse muskaatdruiven. De wijn heeft een intens aroma en een krachtige, aanhoudende zoete smaak. Goed gekoeld heerlijk als aperitief of bij desserts met vers fruit.

13,20

Vanaf 12 flessen 12,10 per fles

Venâncio da Costa Lima Moscatel de Sétubal Pioneiro 2019

Amberkleurige versterkte zoete wijn uit Portugal met een intens, zuiver en fraai aroma van muskaat en gekonfijte vruchten. De volle, zoete smaak past heel goed bij niet al te zoete desserts. Goed gekoeld ook erg lekker als aperitief.

12,30

Vanaf 12 flessen 11,30 per fles

Domaine de l'Arjolle Côtes de Thongue Muscat Lyre 2022

Bijzondere Zuid-Franse witte wijn met een verfijnde, zuivere muskaatgeur en een volle, zoete smaak. Erg lekker om zo te drinken, bij voorgerechten met paté en toast of als dessertwijn.

Flesinhoud: 500 ml

20,60

Vanaf 12 flessen 18,90 per fles

Venâncio da Costa Lima Moscatel Roxo de Sétubal Pioneiro 2018

Portugese versterkte zoete wijn met een intens aroma van muskaat, geroosterde tonen en rood fruit. De krachtige smaak past heel goed bij pittige hapjes. Ook erg lekker als dessertwijn en bij gedroogd fruit.

23,20

Vanaf 12 flessen 21,30 per fles

Domaine de Beaumalric Muscat de Beaumes de Venise 2022

Franse witte wijn met een fruitig aroma van verse muscatdruiven en lychees en een krachtige smaak. Goed gekoeld een lekker aperitief, maar ook heerlijk bij desserts met vers fruit.

20,70

Vanaf 12 flessen 19,00 per fles


De verschillende soorten muskaatwijn

In ieder land waar de muskaatdruiven groeien heeft de muskaatwijn zijn eigen naam. In Frankrijk heet het Muscat, in Italie wordt het Muscato genoemd en in Portugal drinken ze Moscatel. Naast de verschillen in benaming hebben de verschillende druivenrassen hun eigen kenmerkende eigenschappen in het gebied waar zij vandaan komen. Zo staan muskaatwijnen uit het Franse Rousillon bekend om hun zoete smaak. Heerlijk bij een stukje pittige blauwaderkaas!

De muskaatdruif

Van de muskaatdruif bestaan verschillende varianten, waarvan muscat blanc à petits grains en muscat d’alexandrie kwalitatief de beste zijn. De muscat blanc à petits grains wordt in Frankrijk ook wel de gele muskaat genoemd en de wijnen van deze druif kenmerken zich door hun herkenbare zoete, fruitige smaak. Een voorbeeld uit ons assortiment is de Côtes de Thongue Muscat Lyre 2020 van Domaine de l'Arjolle.

Even geduld a.u.b.