Het Franse woord moelleux betekent letterlijk ‘zacht’ of ‘comfortabel’. Het is een verwijzing naar de smaak van de wijn. De term wordt in Frankrijk gebruikt om aan te geven dat het gaat om een licht zoete wijn. Moelleux wijnen worden gemaakt met overrijpe druiven uit het zuiden van Frankrijk.
Wil je weten welke Moelluex het beste combineert met jouw favoriete gerecht? Onderaan de pagina vertellen we meer over de combinatie met eten.
Krachtig geurende, verfijnde mildzoete witte wijn uit Frankrijk. Zeer geschikt als aperitief met een toastje eenden- of ganzenlever, maar ook heerlijk bij schimmelkaas.
Krachtig geurende, verfijnde mildzoete witte wijn uit Frankrijk. Zeer geschikt als aperitief met een toastje eenden- of ganzenlever, maar ook heerlijk bij schimmelkaas.
Flesinhoud: 375 ml
Franse witte wijn met de geur van rijp fruit en een lichtzoete, frisse smaak. Heerlijk bij verschillende soorten paté, maar gekoeld ook erg lekker als aperitief.
Een Moelleux wijn is door zijn licht zoete smaak perfect te combineren met een pikant gerecht. Het licht zoete verzacht de scherpe smaken en zorgt er zo voor dat de overige smaken beter tot hun recht komen. Scherpe smaken kunnen een gerecht overheersen, maar wanneer ze gecombineerd worden met een koud geserveerde Moelleux kan zelfs iemand die niet van pittig eten houdt er van genieten.
Benieuwd geworden naar de Moelleux wijnen? We hebben er altijd enkele in ons assortiment. Jouw nieuwe favoriete Moelleux zit er zeker tussen!