Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Viña Peñablanca

Leyda Valley - Chili

De druiven voor de wijnen van Viña Peñablanca komen uit de perfect onderhouden wijngaarden van de Chileense familie Errázuriz Ovalle. Hun bedrijf heeft een flinke omvang, maar maakt wijnen zoals een klein wijndomein dat zou doen, met de nadruk op kwaliteit.

De wijngaarden liggen in Marchigüe, aan de westkant van de Colchagua Valley (in het midden van Chili), dicht bij de kust. De intensiteit van het zonlicht is opvallend hoog in deze regio en de wind houdt er de druiven droog; ze blijven daardoor mooi gezond. En omdat het hier ’s nacht flink afkoelt, worden ze ook niet overrijp. Er staan veertien verschillende rassen aangeplant, waaronder carmenère, een druif die zich bijzonder goed thuisvoelt in Chili.

Errázuriz Ovalle bezit ook nog wijngaarden in Casablanca Valley, ten noordwesten van Marchigüe, en in Curicó Valley, verder naar het zuiden. Daar is het klimaat wat koeler en daarmee gunstiger voor witte druiven als chardonnay en sauvignon blanc. De druiven worden in de ochtenduren geoogst, zodat ze fris blijven.

De kelders van het bedrijf tonen een indrukwekkende reeks tanks en houten vaten. De druiven worden er zorgvuldig tot wijn verwerkt. Een knappe prestatie, want het zijn stuk voor stuk wijnen waarin de verschillende druivenrassen prachtig tot hun recht komen.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.