Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Château Reynon

Bordeaux - Frankrijk

Château Reynon in Béguey in de Bordeaux heeft al heel wat meegemaakt. Het landgoed ontstond in de vijftiende eeuw, kreeg om de zoveel tijd een nieuwe eigenaar en een andere naam, werd afgebroken, herbouwd en verbouwd. In 1958 kwamen er met de nieuwe eigenaar twee wijngaarden bij en in 1976 namen zijn dochter en schoonzoon, Florence en Denis Dubourdieu, het domein over.

Denis Dubourdieu is nu een bekende oenoloog en wijnconsultant, maar in de jaren zeventig was hij nog maar net begonnen en experimenteerde hij naar hartenlust in de wijnkelder van Reynon. Met succes, want zijn Sauvignon Blanc scoorde al snel hoog. In de loop van de jaren pakte het energieke wijnechtpaar (dat inmiddels vijf châteaux bezit) ook de wijngaarden grondig aan en ontdekte daarbij een potentieel voor blauwe druiven. Het duurde niet lang voor ook de rode wijnen van Château Reynon, gemaakt van merlot, cabernet sauvignon en petit verdot, breed gewaardeerd werden.

De familie Dubourdieu (de zoons werken inmiddels ook mee) benadert haar wijngaarden ‘als een tuin’. Ze zien er dan ook uit als plaatjes: ordelijk en zeer goed onderhouden. De wijnen worden vakkundig en op moderne wijze gemaakt. De Sauvignon Blanc is onberispelijk fris en de Merlot rijpt op roestvrij staal, met een heerlijk sappig en fruitig resultaat.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.