Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Belles Rives

Côtes de Duras - Frankrijk

Buurman Bordeaux is natuurlijk overal bekend. Maar de Côte de Duras, een wijngebied direct ten oosten van die beroemde Bordeaux, brengt ook interessante wijnen voort, en tegen veel aantrekkelijker prijzen. Wijnbouw is er echter niet zo overheersend: er zijn ook andere soorten landbouw en het heuvelachtige gebied is hier en daar bebost. Meer dan Bordeaux is dit een echte vakantiestreek waar je ook heerlijk kunt eten.

In dit fraaie, afwisselende landschap staan de druiven van Belles Rives aangeplant: de blauwe druiven op de hellingen die wat meer klei bevatten, de witte druiven op de hellingen waar vooral kalk in de bodem zit. De wijngaarden worden zo natuurlijk mogelijk bewerkt. Bij de vaak kleine familiebedrijven in deze streek vinden ze wijnboer zijn het mooiste wat er is en willen ze de boel graag in goede staat aan de volgende generatie doorgeven.

Een van de specialiteiten van dit gebied, en ook van Belles Rives, is de halfzoete wijn of vin moelleux. Zacht, fruitig en zoet, maar wel fris en levendig: echt een wijn om aan tafel te drinken. Bij eend, gans, konijn en (ander) wild bijvoorbeeld, bij pikante of hartige gerechten, bij desserts met fruit en natuurlijk bij harde oude kaas.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.