Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Sluit melding" het kruisje hiernaast te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer
Assortiment
Voor de beste en lekkerste aspergewijnen van Nederland moet je bij Wijnkoperij van Bilsen zijn. Al meerdere jaren winnen wij de verkiezing Beste Brabantse Aspergewijn. In 2008, 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016 werden wij eerste en in 2017 tweede. Hieronder vind je winnaars en de lekkerste wijnen voor bij asperges.
Het prachtige Chateau de Margon is gelegen in de uitgestrekte vallei van de Thongue rivier, in het hart van de Languedoc. Het kasteel uit de 13e eeuw is tussen 1490 en 1520 volledig in ere hersteld.
Mijn favoriete asperge wijn 2022
"De oogst 2020 is werkelijk fantastich. De sauvignon geeft al zijn geur en de viognier zijn kruidigheid..." Lees meer
7,95
6 flessenprijs, prijs per fles 7,55
12 flessenprijs, prijs per fles 7,30
Geografisch gezien liggen de wijngaarden ten zuidwesten van de hoofdstad Mainz in de grootste Duitse wijnregio Rheinhessen. De Rivaner gedijt goed op de mineralige bodem. Birgit en Marcus Clauss produceren hun wijnen volledig biodynamisch.
Verrassend Duits wit
"Deze heerlijke verrassende witte wijn is sappig, droog en toch frisheid. Enorm divers en spannend..." Lees meer
8,50
6 flessenprijs, prijs per fles 8,10
12 flessenprijs, prijs per fles 7,80
Miles Mossop Wines is een kleine wijnproducent in het mooie Zuid-Afrika. Hij valt op door pure en herkenbare wijnen te maken. Dat de van oorsprong Rhone druivenrassen het goed doen in de Kaap is wel bekend.
Traditioneel druivenras in een modern jasje!
"Roussanne groeit van oorsprong in de Rhônevallei. Deze Zuid-Afrikaanse variant dit druivenras een moderne touch!..." Lees meer
14,25
6 flessenprijs, prijs per fles 13,55
12 flessenprijs, prijs per fles 13,10
De pinot blanc is één van de meest aangeplante druiven uit de Elzas, met 21% bezit deze druif een groot aandeel. De pinot blanc is een druif met veel frisse en fruitige tonen.
Klassieker op en top!
"Deze witte wijn is een genot om te drinken. Pinot Blanc uit de elzas is niet voor niets een klassieker. Lekker met geroosterde asperges met bacon van tempeh" Lees meer
14,15
6 flessenprijs, prijs per fles 13,45
12 flessenprijs, prijs per fles 13,00
Gourverneur Simon van der Stel verhuurde in 1685 zijn estate aan de Duitse soldaat Laurens Campher die een liefde had voor het boerenwerk. Hij had naast zijn liefde voor het boerenwerk nog een liefde.
Houtgerijpte wijn met diepgang
"Deze houtgerijpte wijn wordt gemaakt van verschillende druivenrassen. De wijn is zowel, rijk in smaak en een verfrissende afdronk..." Lees meer
17,25
6 flessenprijs, prijs per fles 16,40
12 flessenprijs, prijs per fles 15,85
Het prachtige Chateau de Margon is gelegen in de uitgestrekte vallei van de Thongue rivier, in het hart van de Languedoc. Het kasteel uit de 13e eeuw is tussen 1490 en 1520 volledig in ere hersteld.
Op veler verzoek!
"Deze romige rode wijn is een glas vol plezierig jong rood fruit en sappigheid! Wijn-spijs tip: lamskoteletten met asperges en tomatenbulgur" Lees meer
7,95
6 flessenprijs, prijs per fles 7,55
12 flessenprijs, prijs per fles 7,30
Ongewoon volle rode Pinot. De wijngaard bestaat uit Mergel bezaaid met kalk. Goede waterhuishouding zorgt ervoor dat de Pinot Noir zich goed thuis voelt.
Fantastische combinatie bij asperges met lamskoteletten
"Lekker jong rood fruit, zachtheid en een enorm lange afdronk. Heerlijke lente rode wijn! Vandaar heerlijk te drinken bij een lentegerecht zoals asperges met lamskoteletten" Lees meer
15,95
6 flessenprijs, prijs per fles 15,15
12 flessenprijs, prijs per fles 14,65
Licht robijnrood gekleurde wijn met een expressieve geur van framboos, kers, laurier en vuursteen. De smaak is heel puur en sappig met fijne, zachte tannines en een levendige frisheid. Heerlijk doordrinkbaar met specerijen in de finale.
Het ''nieuwe'' Spanje!
"Deze rode wijn gemaakt van 100% bobal is licht, sappig en heeft een volle, ronde afdronk..." Lees meer
Asperges vers van het land in combinatie met een mooie wijn is een feestje. Wij selecteren al jaren de mooiste wijnen bij uw heelijke aspergegerechten. Of u nu de klassieker asperge met ham, roomboter en eieren eet, of asperges met gerookte zalm en hollandaise saus, wij zorgen voor de juiste aanbeveling. We zien ook veel verrassende asperge gerechten, bijvoorbeeld asperges op Oosterse wijze en met limoen boter en Parmezaanse kaas. Ook daar adviseren we graag de juiste wijn bij.
Het asperge seizoen duurt tot St-Jan op 24 juni. dus tot die datum echt genieten!
Asperges geoogst worden als ze 22 cm lang zijn
Asperges hebben een gunstig effect op hart, bloedvaten , lever en nieren
Een asperge kan je koken, wokken, grillen of stomen
En asperges worden gezien als een lustopwekkend middel
Geniet van deze Groenten Koningin en drink er een mooi glas wijn bij!
Hieronder vindt u een overzicht van verschillende recepten met asperges. Elk recept bevat de benodigde ingredienten en een stappenplan voor het bereiden. Onderaan het recept vindt u ons advies voor een bijpassende wijn. Laat u verrassen en geniet van deze heerlijke asperge gerechten!
Ingrediënten 1 teentje knoflook 4 takjes tijm 1 el worcestersaus 2 el sinaasappelsap 2 el olie zout en peper 4 (groene) asperges 12 lamskoteletjes 400 g bulgur 2 el rode pesto 2 el ketchup Bereiding Pel en snipper de knoflook. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Meng de knoflook met de tijm, de worcestersaus, het sinaasappelsap en de olie. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de houtige uiteinden van de asperges....
Ingrediënten 4 el barbecuesaus 1 el stroop 1 tl gerooktepaprikapoeder 300 g tempeh in dunne plakken zout en peper boter - om in te vetten 250 g pruimtomaatjes - gehalveerd 250 g witte asperges - geschild & kontjes eraf 250 g groene asperges - kontjes eraf 2 el olijfolie 1 tl venkelzaadjes - geroosterd verse kruiden - fijngehakt om te bestrooien Bereiding 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de barbecuesaus met de stroop en het paprikapoeder....
Ingrediënten 4 eenpersoons Zweedse / Turkse of Elzasser (flammkuchen) platbroodjes 300 ml crème fraîche 1 potje (250 g) labneballetjes op olie (Midden-Oosterse winkel) of geitenkaasbollen op olie (uitgelekt) 2 kleine venkelknollen met groen - in dunne plakjes 450 g groene asperges - schoongemaakt en over de lengte gehalveerd 4 el milde olijfolie zeezoutvlokken zwarte peper - versgemalen 1 pakje (300 g) gerookte zalm - in plakjes ½ bosje dille - geplukt 1 bakje (100 g) granaatappelpitjes 80 g waterkers hummus om erbij te serveren (optioneel) 1 el gedroogde wilde venkelbloemen ter garnering (optioneel) Bereiding 1....
De eerste asperges van het seizoen worden door de meeste mensen op traditionele wijze gegeten. Gewoon met ham en krieltjes. En wij hebben daar (niet toevallig) de perfecte wijn bij gevonden. Zo maken wij het: Ingrediënten: 500 gram asperges per persoon 150 gram mooie beenhaam per persoon 2 eieren per persoon 200 gram krieltjes per persoon Beetje verse peterselie Bereidingswijze Was en schil de asperges. Kook ze gaar in gezouten water, ongeveer 15 tot 20 minuten....
Ingrediënten voor 4 personen 800 gram asperges 200 gram gerookte zalm 150 gram zalmfilet (4x) Anderhalve eetlepel scherpe mosterd 4 takjes dille 4 schijfjes citroen Bereidingswijze Was en schil de asperges. Kook ze gaar in gezouten water in ongeveer 15 tot 20 minuten. Controleer regelmatig of de asperges gaar zijn. Zijn ze klaar? Schep ze dan voorzichtig uit de pan. Haal de zalmfilet door de bloem en bak ze gaar in de boter. Nog even op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat citroensap....
Lamsvlees en asperges dat is de lente in optima forma. In Oostenrijk en Hongarije daar eten ze deze combinatie vaak. Wij hebben het ook geproefd en het is inderdaad zalig om het zo te doen. Voor vier personen Ingredienten: 500 gr aspergepunten 1 doosje champigons 1 bos peterselie 8 lamskoteletjes 5 el bloem 3 el olie 40 gr boter beetje peper beetje zout Bereidingswijze Kook de aspergepunten half gaar en laat ze goed uitlekken....
Wilt u eens helemaal vegetarisch eten dan is dit een heerlijk recept. Ingredienten per persoon: 500 gram asperges 50 gram doperwtjes (vers is het lekkerst) 50 gram boontjes 50 gr geitenkaas beetje peterselie goede olijfolie om in te bakken Bereidingswijze Schil de asperges goed en snijd ze in reepjes van ongeveer 5 cm. Dop de erwtjes en maak de boontjes schoon. Snijd de geitenkaas in blokjes en leg die apart. Verhit de olie goed in een wok en roerbak de asperges, voeg de erwtjes en de even geblancheerde boontjes toe....
Gerecht voor 2 personen Bereidingstijd : ± 20 minuten Ingrediënten: 500 g witte asperges 50 g peultjes 3 bosuitjes 1 rode peper 1 teentje knoflook 3 eetlepels (roerbak)olie 2 theelepels geraspte verse gember (of ½ theelepel gemberpoeder) 2 eetlepels oestersaus 1-2 eetlepels (Japanse) sojasaus 75 g lichtgezouten cashewnoten Eventueel (jasmijn)rijst Bereidingswijze: Schil de asperges van het topje naar beneden en snij van de onderkant een stukje van ongeveer 2 cm. Snij de asperges schuin in stukken van ongeveer 4 cm....
Voordelen eigen account